Kisteherautójával ütközött neki hátulról egy álló autónak egy férfi Békés megyében, a 47-es főúton. A sofőr elaludt vezetés közben, ezért nem állt meg. A vétlen autó sofőrje súlyosan megsérült. Nem ez volt az első eset, hogy elaludt sofőr okozott súlyos balesetet.

Szeghalomnál történt a baleset, a sofőr súlyosan megsérült

Február 11-én a 47-es főúton történt a baleset, Szeghalom külterületén. Egy kisteherautó vezetője hátulról nekiütközött egy előtte szabályosan balra kanyarodni készülő, éppen álló platós terepjárónak. A balesetben az álló jármű vétlen vezetője súlyosan megsérült. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elaludt vezetés közben

A kisteherautó sofőrje kihallgatásán elismerte a felelősségét. A rendőröknek elmondta, hogy korán kelt, árut szállított, reggel 7 órára kellett volna Békéscsabára érnie. Útközben kétszer is megállt, mert érezte, hogy fáradt. Állítása szerint azért ment neki az előtte forgalmi okból álló kocsinak, mert vezetés közben elaludt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Eljárást indítottak ellene

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei férfit a Szeghalmi Rendőrkapitányság közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésével gyanúsítja. A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a büntetőeljárás iratait november 3-án továbbították az ügyészségre.

Súlyosan megsérült a terepjáróban ülő férfi

Forrás:police.hu

A rendőrség óvatosságra inti a sofőröket

A történtek kapcsán a rendőrség kéri a járművezetőket, hogy csak kellően kipihent állapotban üljenek volán mögé! Ha úgy érzed, hogy fáradt vagy, állj meg, és ha rövidebb idő alatt nem tudsz kellőképpen felfrissülni, inkább szakítsd meg az útadat, tarts hosszabb pihenőt, mielőtt még baleset történne!

Az M2-esen is elaludt sofőr okozott balesetet

Ahogy arról mi is beszámoltunk, nyáron összeütközött egy személyautó és egy kamion az M2-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Kosd térségében. Az autós váci elkerülőn haladt, amikor a kosdi lehajtót elhagyva a sofőr elbóbiskolt a volán mögött. A Ford áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol épp egy külföldi kamion érkezett, egy jobbra ívelő kanyarból kijövet.

Nekirohant

A C-Max fékezés nélkül a kamion aláfutásgátlójának, majd a vontatmány jobb oldali kerekeinek rohant, onnét pedig a bal oldali árokba, a fák közé vágódott. Az ütközés akkor erejű volt, hogy a Ford motorblokkja kiszakadt és az út melletti árokba repült, az akkumulátorát pedig a roncstól kb. 20 méterre, a murvás padkán lehetett megtalálni.

Csoda, hogy túlélte

Noha a Ford vezetője nem használta a biztonsági övét és csak a jobb első ajtó felfeszítésével tudták kiszabadítani, csodával határos módon csupán karcolásokat szenvedett. Nem is akart beszállni a mentőautóba, de végül további vizsgálatok céljából kórházba szállították őt. A kamiont vezető fiatalember nem sérült meg a balesetben.

Az M5-ösön is fáradt sofőr okozott balesetet

2019-ben is egy elaludt sofőr csapódott neki egy kamionnak az M5-ösön – ahogy arról szintén beszámoltunk korábban. Budapestről tartott Szeged felé személyautóval az akkor 29 éves férfi. A 28-as kilométer szelvényben, Dabas térségében, kb. 90 km/h sebességgel haladva hátulról nekiütközött egy szabályosan közlekedő járműszerelvénynek.

Rommá tört kocsi, súlyos sérültek

A baleset következtében a kocsi rommá tört, a vezető és három utasa súlyos, egy további utas könnyű sérüléseket szenvedett. Csak a szerencsének volt köszönhető, hogy komolyabb tragédia nem történt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: police.hu