A Készenléti Rendőrség egyik bevetési alosztályán dolgozó Zsiga Katalin őrmester azt állítja: két kollégája megerőszakolta őt. Az biztos, hogy nyomozás folyik az ügyében.

Feljelentést tett

Mindig is rendőr szerettem volna lenni, de lehet, hogy lemondok erről az álmomról – kezdte kiábrándultan történetét Katalin. A Blikk írása szerint az őrmester pár nappal ezelőtt tett feljelentést a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészségen.

Állítólag elkábították

A kollégái tudomására hozták ugyanis azt, hogy az egyik határon töltött szolgálat alatt két társa elkábította, majd – kihasználva öntudatlan állapotát – megerőszakolta, elvéve így a szüzességét is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Nem az a bulizós fajta

Miután letelt a szolgálat, megvacsoráztunk, majd nekem kicsit fájt a fejem, úgyhogy elmentem aludni a panzióban, ahol elszállásoltak minket. Reggel még rosszabbul voltam, fájt a fejem, görcsölt a hasam. A határról visszafelé tartó úton el is ájultam. Arra tértem magamhoz, hogy egy parkolóban vagyunk, az ablak le van húzva, én meg vérzem – idézte fel Katalin az emlékeit a bulvárlapnak.

Nem emlékezett semmire

A rendőrnő ebből nem emlékezett semmire, de pár nappal később egy volt kollégája, aki most a Köztársasági Őrezrednél dolgozik, hogy egy videó kering róla, amin látszik, hogy két kollégája megerőszakolja.

Ő is látta a felvételt

A nő azt állítja, az egyik erőszaktevő beismerte ezt neki, majd meg is fenyegette, hogy ne merjen a történtekről beszélni. 

Feljelentést tett

Azt mondták, hazudok, kitaláltam az egészet, aztán el akartak vitetni a pszichológiára az éjszaka közepén, hogy bolondnak nyilvánítsanak. Üvöltve tiltakoztam, amit hallott az édesanyám a kihangosított telefonomon. A feljelentéssel foglalkozik az ügyészség, nyomozást rendeltek el.

Az ORFK támogatja a nyomozást

Az ORFK azt írta a Blikknek, hogy “minden támogatást megadnak a nyomozáshoz”. Hozzátették: “a Készenléti Rendőrség parancsnoka intézkedett az érintettek szolgálatának munkahelyi találkozását kizáró módon történő szervezésére.”

Ez is érdekelheti

Fotónk illusztráció, a rendőrnő fotója az eredeti cikkben található.