A győri rendőrök a lakossághoz fordultak, aki tud valamit a videóban szereplő autósról, arra kérik, mondja el nekik.

Ez történt

2022. november 9-én szerdán 17:05-kor Győrben történt a baleset. A Jedlik Ányos híd felől a Híd utca, Töltésszer utca kereszteződésénél lévő körforgalom irányába közlekedett egy autós. Feltehetően egy szürke színű Chevrolet Lacetti kombi típusú személygépkocsiról van szó. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A kerékpáros is hibázott

A balesetet szenvedett kerékpáros nem szállt le a kerékpárjáról, hogy áttolja a gyalogátkelőhelyen, ahogyan az elő van írva. E helyett a biciklit tekerve ment át a zebrán. Már majdnem átért, amikor a szóban forgó autós érintőlegesen nekiütközött.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fékezett a sofőr, de késő volt

Az autós amikor észlelte a kerékpárost, a fékbe taposott, ám már túl késő volt. Az ismeretlen sofőr megállt ugyan, amikor látta, hogy a kerékpáros elesett, de nem szállt ki a járművéből. Segítségnyújtás nélkül elhajtott.

Ezek is érdekelhetnek!

A biciklis visszaült a kerékpárjára

A kerékpáros visszaszállt az esést követően a kétkerekűjére, majd röviddel később azonban le is szállt róla. Egy arra járó személy elegyedett vele szóba. Az nem derült ki, hogy miről beszéltek, hívtak-e hozzá segítséget végül.

Megsérült a fiú

A 13 éves kerékpáros fiú megsérült. Az, hogy milyen mértékben, nem derül ki a GYMS MRFK Bűnmegelőzési és Balesetmegelőzési Portál beszámolójából.

Az esetről felvétel készült

A lakosság segítségét kérik a rendőrök

A győri rendőrök felhívást tettek közzé, hogy tisztázzák a balesetet. Ara kérik, hogy aki látta az esetet, jelentkezzen a Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán. Az épület a Szövetség utca 17. szám alatt található.

Telefonon is lehet bejelentést tenni

A rendőrség a 06-96/520-092 illetve a 06-96/520-094-es telefonszámok valamelyikén várja a hívásokat. Névtelenül is lehet bejelentést tenni a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központja felé a 06-96-417-329-es hívószámon. Ezen felül díjmentesen hívható a 06-80/555-111-es Telefontanú zöldszáma, valamint a 112-es díjmentes segélyhívó szám is.

Baleset okozása esetén kötelező segítséget nyújtani

A KRESZ szabályai szerint aki balesetet okoz, köteles megállni segítségnyújtás céljából. Elképzelhető, hogy látszólag valaki nem sérül meg egy baleset során, de ettől még lehetnek nem látható sérülései. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A balesetről készült kamerafelvétel egy képkockája – Forrás: GYMS MRFK Bűnmegelőzési és Balesetmegelőzési Portál