Szerencsére nem történt nagyobb baj, amikor november 14-én, hétfőn elütöttek egy bicikliző kisfiút Győrzámolyon. Az esetet a rendőrség vizsgálja.

Figyelmetlen lehetett sofőr

Hétfő reggel Győrzámolyon, a Rákóczi úton haladt egy 47 éves győri asszony. Azonban a feltorlódottt kocsisorban egy kijelölt gyalogos átkelőhelyhez érve – vélhetően figyelmetlenség okán – későn vette észre a zebrán kerékpárral áthajtó 10 éves győrzámolyi gyermeket, és elütötte. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt található Győrzámoly

Vizsgálat indult

A balesetben a kisfiú megsérült, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték, az eset körülményeit a győri rendőrök vizsgálják. A történtekben az is közrejátszhatott, hogy a fiú nem szállt le a bicikliről és tolta át az úttesten, hanem áttekert.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ezeket érdemes megfogadni, hogy ne történjen baj

A rendőrök minden járművezetőtől azt kérik, hogy a belátható útszakasznak megfelelően válasszák meg a sebességüket, fontos, hogy szükség esetén meg tudjanak állni! A tompított fényszórók 35-45 méter távolságban világítják meg az útfelület egy részét, azonban figyelni kell arra, hogy ez a távolság az esős, ködös, párás időben jelentősen lecsökkenhet.

Nagyon fontos a láthatóság

A KRESZ a gyalogosok részére előírja, hogy „lakott területen kívül éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a láthatósági mellény (vagy ruházat) használata kötelező!” A láthatósági – fényvisszaverő – eszközök használata életmentő lehet lakott területen kívül-belül, sötétben, és jó látási viszonyok között egyaránt. Emellett lakott területen kívül a gyalogosoknak kötelező a forgalommal szemben közlekedni, mert így jobban látják a szemből érkező forgalmat.

Könnyen lehet tragédia

A győrzámolyi eset azonban még szerencsének mondható – ellentétben azzal, ami nemrégiben Nagykanizsán történt, s mi is hírt adtunk róla. A zalai városban szeptember 14-én  egy nyerges vontató elütött egy gyereket. A baleset során a gyermek olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Van, amikor esély sincsen

Pár nappal később a fővárosban, Kispesten , egy sittet szállító autó halálra gázolt egy apát és lányát. A 40 éves édesapának, Józsefnek, illetve 7 esztendős kislányának, Rékának esélye sem volt a túlélésre.

Egy zebránál történt minden

A helyszínelés nyomaiból az látszik, hogy apa és lánya a piac oldaláról még a zebrán indultak el, hogy átkeljenek az egyirányú, kétsávos úton, ahol csak bal oldalról jöhettek a járművek, ám az ütközés pillanatában már nem az átkelőn álltak.

Mindent láttak

A szörnyű balesetet közvetlen közelről nézte végig az elsős gyermek osztálytársa és annak édesanyja, akik a tragikus sorsú család szomszédai is egyben. Amit láttak, azt sohasem fogják elfelejteni, a lélekszaggató jelenet örökre elméjükbe ivódott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünkön a rendőrség helyszínen készített fényképeiből összeállított fotómontázs látható, forrás: police.hu.)