Az előző hét elején egy sétahajóról a Dunába ugrott egy amerikai állampolgárságú fiatal. Az esetet nem élte túl, holtteste sokáig nem került elő. A halálesete kapcsán még most is tart a vizsgálat.

Az eset előzményeiről

Egy sétahajón utazott a múlt hét elején egy amerikai fiatalember Budapesten. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, május 22-én hétfő este ugrott a Dunába. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nagy erőkkel keresték

A 28 éves férfi eltűnését bejelentette az egyik hozzátartozója. Erről múlt hét szerdán számolt be az Index. A lap akkor azt írta, hogy kiadta a rendőrség a fiatalember körözését, ám nem találták meg.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy társasággal volt

A férfi egy társasággal vett részt a sétahajózáson. Amikor ketten maradtak az asztalnál, akkor a fiatalember egy szót sem szólt, odament a hajó ablakához és belevetette magát a folyóba. Ezt követően soha többé nem látták élve.

Kiderült, kiről van szó

Egy 190 centiméter magas, tetoválással rendelkező amerikai férfi volt, akit a Dunába ugrott. A 7. kerületi rendőrkapitányság adott ki körözést a férfi eltűnése kapcsán. Sokáig megtalálható volt a rendőrség honlapján az eltűnt személyek között.

A közösségi médiát is segítségül hívták

A férfi rokona felvette a kapcsolatot az Egyesült Államok budapesti nagykövetségével. A fiatalember egyik hozzátartozója a Twitteren osztott meg egy fotót az akkor még eltűntként nyilvántartott férfiról. Még egy Reddit-oldalt is létrehoztak, hogy így segítsék a nyomozást.

Ezek is érdekelhetnek!

Kiderült, a férfi meghalt

Az amerikai férfinak már csak a holttestét találták meg. Erről a 24.hu internetes hírportál számolt be a mai napon.

Ezt mondta a rendőrség

A lap megkeresésére reagáltak a rendőrök. Csécsi Soma, a BRFK szóvivője azt mondta, hogy nem keresik már eltűntként a fiatalembert. Halála kapcsán a rendőrség közigazgatási eljárást indított.

Nemrég az Árpád hídnál esett a Dunába egy budapesti férfi

Ugyanazon a hétfői napon, amikor az amerikai férfi a Dunába vetette magát, egy 18 éves budapesti fiatalember is a folyóba esett. Aznap reggel 7:53-kor értesítették a budapesti rendőröket arról, hogy az Árpád hídnál egy személy a folyóban van. Nem lehet tudni, hogyan került a vízbe.

A vízirendészek intézkedtek

A vízirendészek hamar a férfi segítségére siettek és kimentették. Beemelték a hajóba, majd átadták a mentősöknek, akik kórházba szállították. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Balogh Zoltán