Büntetőeljárást indított a rendőrség annak az ötéves kisfiúnak az ügyében, aki néhány nappal ezelőtt tűnt el a Győr-Moson-Sopron vármegyei Abdánál. A gyerek egy nyári táborból kóborolt el.

Táborból kóborolt el

A gyermek az országút mellett sétált egyedül, de egyetlen autós sem állt meg, hogy felvegye és segítsen neki. Végül egy arra közlekedő vízirendőr vette észre az 1-es főútnál sétáló fiúcskát. Az ijedt kisfiú elmondta neki, hogy egy táborban nyaral, a rendőr pedig gyorsan kiderítette, hogy hol és visszavitte a kicsit. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Eljárást indítottak

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság kiskorú veszélyeztetése bűntettének gyanúja miatt indítottak eljárást ismeretlen tettes ellen.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem esett baja

A rendőr egy közeli benzinkúton megtudta, hogy nem messze a megtalálás helyszínétől van egy gyermektábor, és visszavitte oda a kisfiút – írta meg a 24.hu. A rendőrség értesítette a szülőket a történtek után. Az ötéves gyermeknek az ijedségen túl szerencsére semmilyen baja nem esett.

Megtalálták Gergőt

Márciusban írt arról a Kékvillogó.hu, hogy megtalálták azt a hatéves kisfiút, aki egy nappal korábban tűnt el és óta fáradhatatlanul kerestek. Gergő kutatásába a TEK is bekapcsolódott és rendőrségi helikoptert is bevetettek.

Egy drón segítségével vették észre

A gyermeket egy drón segítségével vették észre a Tolna-Mözs település melletti búzatáblánál, egy kútnál. A kutatóegységek valószínű többször is elhaladhattak a gyermek mellett, aki feltehetően betegségéből fakadóan szándékosan bújhatott el az őt keresők elől.

Zokogva várták

Összesen hétszáz méter választotta el a kutat a kisfiú otthonától. Édesapja és testvérei zokogva várták, hogy a mentőegységek előhozzák a gyermeket. Az édesanyját a rendőrségre szállították kihallgatásra.

Paksi önkéntesek bukkantak rá

A fiút a szántóföldön találták meg, életben, egészségben. A gyermekre két paksi önkéntes bukkant rá a település határától nem messze: Góman Dávid és Jelencsik Zsolt, valamint kutyáik Jenny és Tequila. A fiú a szántőföldön, a vetésben feküdt, majd felállt. Át volt fázva, de ezt leszámítva – első látásra – nem volt különösebb baja. A fiút a Terrorelhárítási Központ munkatársainak adták át.

Hőtakaró fóliába tették

A terrorelhárító csapattal érkezett orvos a helyszínen gyorsan felmérte Gergő állapotát és szakszerűen betakarták egy hőtartó fóliába. Úgy tűnik, az ijedtségen kívül nem lett különösebb baja, ennek ellenére a közelben immár 24 órája várakozó mentőautóval a szekszárdi kórházba szállították megfigyelésre. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció