Megtalálták azt a hatéves kisfiút, aki tegnap tűnt el és óta fáradhatatlanul kerestek. Gergő hétfőn tűnt el egy Tolnai vármegyei településről, kedden a TEK is bekapcsolódott a kutatásba és rendőrségi helikoptert is bevetettek.

Egy drón segítségével vették észre

A gyermeket ma 16:25 perckor egy drón segítségével vették észre a Tolna-Mözs település melletti búzatáblánál, egy kútnál. A kutatóegységek valószínű többször is elhaladhattak a gyermek mellett, aki feltehetően betegségéből fakadóan szándékosan bújhatott el az őt keresők elől. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Zokogva várták

Összesen hétszáz méter választotta el a kutat a kisfiú otthonától. Édesapja és testvérei zokogva várták, hogy a mentőegységek előhozzák a gyermeket. Az édesanyját a rendőrségre szállították kihallgatásra – írta meg a Blikk.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Paksi önkéntesek bukkantak rá

A fiút a szántóföldön találták meg, életben, egészségben – írja a teol.hu. A gyermekre két paksi önkéntes bukkant rá a település határától nem messze: Góman Dávid és Jelencsik Zsolt, valamint kutyáik Jenny és Tequila. A fiú a szántőföldön, a vetésben feküdt, majd felállt. Át volt fázva, de ezt leszámítva – első látásra – nem volt különösebb baja. A fiút a Terrorelhárítási Központ munkatársainak adták át.

Ők találták meg

Fotó: Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Biztonságba került

Fotó: Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Hőtakaró fóliába tették

A terrorelhárító csapattal érkezett orvos a helyszínen gyorsan felmérte Gergő állapotát és szakszerűen betakarták egy hőtartó fóliába. Úgy tűnik, az ijedtségen kívül nem lett különösebb baja, ennek ellenére a közelben immár 24 órája várakozó mentőautóval a szekszárdi kórházba szállították megfigyelésre.

Hétfőn délután tűnt el

A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a Facebookon osztott meg felhívást az eltűnt kisfiúról. „Eltűnt Nyári Gergő Dávid. A 6 éves kisfiú ma (03. 27.) délután öt óra körüli időben tűnt el Tolna-Mözs Temető utcai otthonukból! Gergő az emberekkel nem nagyon kommunikál, visszahúzódó” – írta bejegyzésében a rendőrség. 

Nem nagyon kommunikál

A Kékvillogó.hu is írt arról, hogy Nyári Gergő Dávid az eltűnésekor szürke pulóvert és kék nadrágot viselt. Azt írták, a gyermek igencsak visszahúzódó, nem nagyon kommunikál az emberekkel. A kisfiú úgy tudott kijutni az ingatlan területéről, hogy a viharos szél következtében kinyílt a kertkapu. 

 „A kisfiam élni akar”

„A kisfiam élni akar. Fulladással született, többször is újra kellett őt éleszteni. Ha azokat túlélte, akkor ezt is túl fogja. Nagyon szeret sétálni, és amikor tegnap délután fél öt körül felkelt az alvásból, kiment az udvarra egy kicsit. Sajnos a hatalmas szél kivágta a kertkaput, így tudott kijutni az utcára” – mondta sírva az anyuka a Blikknek.

Beszállt a TEK is

Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a lapnak azt mondta, hogy a keresésbe beszállt a TEK is, és több kutyás mentőegység is érkezett a helyszínre. Több százan, csatárláncban fésülték át az egész környéket. Drónokat is bevetettek.

Helikopter is körözött a település felett

Éjjel mínusz egy fok volt, ráadásul az orkán erejű szél a hőérzetet még inkább csökkentette, ennek ellenére a kutatóegységek nem adták fel. Minden romos házba, minden elhagyatott pajtába benéztek. Helikopter is körözött a település felett A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: az eltűnt, majd megkerült kisfiú. Fotó: police.hu