Több méteres kidőlt fa törzse csapódott egy autósra a hétfői szélviharban, akinek az életét a NAV szolgálatban lévő munkatársai próbálták megmenteni. A három pénzügyőr nem ismert lehetetlent, így a fiatal nőt az újraélesztés után kórházba szállíthatták.

A fiatal nő segítségére siettek

A győri pénzügyőrök az 1-es főúton ellenőriztek, amikor a baleset történt és azonnal a súlyosan sérült fiatal nő segítségére siettek. A három egyenruhás azonnali útlezárással biztosította a helyszínt a mentők és a tűzoltók számára az autóút Győr-Moson-Sopron vármegyei szakaszán. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kibontotta az autó tetejét

Az egyik pénzügyőr kézzel hajtogatta ki a roncsolt autó tetejét, majd az eszméletlenül fekvő nő biztonsági övét is kicsatolta, kollégája pedig kábeleket vágott át a gyorsabb mentés érdekében.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Megmentették a sérültet

A roncson benyúlva az egyik pénzügyőr az ájult, vérző arcú és egyenetlenül lélegző nő fejét szakszerűen rögzítette, miközben a mentőszolgálattal telefonon tartották a kapcsolatot.

Életmentés után kórházba szállítás

Perceken belül megérkeztek a tűzoltók és a mentők is, így közös erővel folytatták az életmentést. A fiatal sofőrt az újraélesztés után eszméletlenül, de stabil állapotban szállították kórházba.

Önkéntesen tanulják

A NAV Bevetési Igazgatóságának több munkatársa is rendelkezik rendészeti és sérült beteg ellátását segítő, modern képzéssel. A speciális segítségnyújtást önként tanulják, hogy rendkívüli helyzetekben is eljárhassanak, segíthessenek, mivel nem csak közúton vagy köztereken, hanem különböző munkaterületeken és gyakran életveszélyes szituációkban is helyt kell állniuk.

Nádasba csúszott a férfi

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy a Somogy vármegyei Karádi-tó nádasába csúszott egy 25 év körüli férfi. A mocsaras területen beragadt az iszapba, súlyos fagyási sérüléseket szenvedett, a légimentők bravúros akcióval emelték ki az ingoványból.

Jéghideg sár

A bajba jutott ember a jéghideg iszapba ragadt és nem bírt továbbmenni, azonban szerencsére még éppen elérte farzsebében telefonját, így tudott segítséget hívni.

Nem tudta, hol van

Tárcsázta a 112-es számot, ahol a rutinos mentésirányító azonnal több egységet, köztük mentőhelikoptert is riasztott, azonban a beteg nem tudta pontosan meghatározni a helyzetét.

Keresés az ingoványban

Mivel nem tudták, hogy pontosan hová is kell menni, a tűzoltók, a rendőrség, a polgárőrség és mezőőrök segítségével igyekeztek megtalálni a rémült férfit a település külterületén lévő ingoványban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép. az életmentő NAV-sok. Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal/Facebook