Hatnapos újszülötthöz kérte hajnalban a mentők gyors segítségét egy édesanya, aki a mentőegység megérkezéséig saját maga vizsgálta meg a gyermekét, majd megkezdte az újraélesztését is.

Hajnalban hívta a mentőket

Ma hajnalban kérte hatnapos csecsemőjéhez a mentők segítségét egy budapesti édesanya, aki a mentésirányító instrukció alapján azonnal megkezdte gyermeke újraélesztését. – írja Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Perceken belül odaértek

Eközben több mentőegység is úton volt már segítségül, így az első helyszínre érkező rohamkocsi perceken belül átvette és emelt szinten folytatta az életmentést. Ezután Hamarosan Gyermek-, majd Koraszülött rohamkocsi is csatlakozott az elszánt küzdelemhez, ami hosszú percekig zajlott a helyszínen.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Sikerült az újraélesztés

Az életmentők ugyan most találkoztak először, de az összehangolt csapatmunkának és az édesanya azonnal megkezdett mellkasi nyomásainak köszönhetően sikerült megmenteni az újszülött életét.

Stabil az állapota

A gyermeket stabil állapotban szállították kórházba a mentők és ez az eset is bebizonyította, hogy milyen fontos az azonnali újraélesztés megkezdése és a mentésirányító szerepe.

Múlt héten történt

Ahogyan arról a Kékvillogó beszámolt, egy férfi az egyik pillanatról a másikra holtan esett össze Ferencvárosban, akit a mentésirányító segítsége és a felesége lélekjelenléte miatt végül sikerült újraéleszteni.

Zokogva kért segítséget

Zokogva kérte a mentők gyors segítségét egy nő, akinek a férje csak úgy összeesett a semmiből. A nő a mentésirányító segítségével megvizsgálta a beteget és megállapította, hogy nem lélegzik.

Riasztották a mentőket

Az irányító ezután azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet és közbe instruálta az asszonyt az újraélesztés lépéseire. A mentők perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az 50 év körüli férfi ellátását, amit a feleség aggódva figyelt.

Sikerült visszahozni

Az életmentés hosszú percekig zajlott még a helyszínen, de az időben megkezdett mellkasi nyomások végül eredményre vezettek és a férjet stabil állapotban szállíthatták kórházba. – számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: BPK montázs