Jótevőjével végzett egy férfi Budapesten. Tudta, hogy az idős nőnek több százezer forint spórolt pénze van, ezért kereste őt fel, majd amikor megkérdezte tőle, mit keres a lakásában, akkor villant a penge. Később élettársát is bevonta. Visszamentek a maradék pénzért, majd tűzesetnek akarták álcázni a gyilkosságot. A rendőrök eszén azonban nem tudtak túljárni.

Mint ahogy itt a Kékvillogón is beszámoltunk róla, szerda délelőtt tűz ütött ki a X. kerületi Hős utca egyik lakásában. Itt egy 67 éves áldozat holttestére bukkantak, életét sajnos már nem lehetett megmenteni. A rendőröknek gyanúsak voltak a körülmények, ezért emberölés gyanújával nyomozást indítottak, mely hamar meghozta az eredményt: 11 órával a holttest felfedezése után a Keleti pályaudvar közelében, a Bethlen Gábor utcában kattant a bilincs a feltételezett elkövetők csuklóján.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egy riport segített az azonosításban

A zsaruknak a Magyar Hang egyik múlt heti száma is segített az áldozat azonosításában, ugyanis riportjukban ő is megszólalt. A 67 éves Gyöngyi néni egyike volt azoknak a Hős utcai lakástulajdonosoknak, akik nem akarták elfogadni sem az önkormányzat hitelajánlatát, sem az ingatlanáért felkínált kevés összeget. Sokat panaszkodott a tömbben uralkodó állapotokra, de bízott benne, hogy hamarosan egy jobb karban lévő házba költözik majd, ahova magával vitte volna a „Hőst” korábban elhagyó lakóktól megörökölt macskáját, Cilit.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Többször megszúrta

Az ügy részleteiről a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Életvédelmi Osztályának vezetője számolt be szerda délután tartott sajtótájékoztatóján. Gál Sándor elmondta, a jelenlegi adatok szerint a férfi október 18-án, kedden, az esti órákban több késszúrással megölte a lakás tulajdonosát, egy idős asszonyt. Ezt követően átkutatta a szobákat, 430 ezer forintot lopott el, majd onnan távozott. Szerda reggel már élettársával, M. Renátával tért vissza a nyomok eltüntetése, valamint az ott hagyott maradék pénz miatt.

Tűznek akarták álcázni a gyilkosságot

A nő 60 ezer forintot talált, miközben a férfi az ágyban fekvő holttestre terített egy paplant, majd egy égésgyorsító segítségével meggyújtotta. Amikor felcsaptak a lángok, bezárták az ajtót és leléptek. A postás vette észre a füstöt, ezt követően a szomszédok berúgták az ajtót, s értesítették a hatóságokat.

A helyszín azt mutatta, hogy bűncselekmény történhetett

A helyszínelőknek több dolog is gyanús volt. A lakásban a tűzfészek egymástól három távoli ponton helyezkedett el, nem találták a bejárati ajtó kulcsát, emellett a hozzátartozók elmondták, hogy Gyöngyi néninek több százezer forint spórolt pénze volt, s ennek nyomait nem találták. Gál Sándor kifejtette, három darab szúrást, valamint fojtogatás nyomait találták a holttesten.

Odakint eközben tanúkat kutattak és adatokat szereztek be

Ezzel párhuzamosan a házban adatgyűjtést és tanúkutatásokat végeztek. Kiderült, hogy az asszony házban többször is kisegítette kisebb-nagyobb összegekkel a lakókat, spórolt pénzét pedig a temetésére tette félre. Emellett a rendőrök tudomást szereztek egy erőszakos férfiről, aki korábban már járt fent az idős nőnél: többször rángatta a kilincsét, egy hónapja pedig 100 ezer forintot, nőismerőse pedig 200 ezer forintot kért tőle kölcsön, amit nem adtak vissza. Egyébként ők is a közelben laktak.

Elé tették a bizonyítékokat és mindent beismert

S. Ferenc a kihallgatásán beismerte a gyilkosságot. Elmondása szerint kedd este összeveszett élettársával, ekkor indult el az idős asszonyhoz. Menet közben az egyik nem használt lakásban talált egy kést, amit magához vett, hogy pénzt szerezzen Gyöngyi nénitől. Az ajtó nyitva volt, így akadálytalanul bejutott, majd a konyhában találkozott az asszonnyal, aki számonkérte, mit keres nála.

Ekkor került elő a kés

A férfi megragadta, betolta a szobába, és három alkalommal megszúrta. Rálökte az ágyra, majd amikor látta, nem mozog a nő, módszeresen átkutatta a lakást. Ekkor találta meg a már említett 430 ezer forintot, a gyilkos eszközt pedig bedobta egy nem lakott lakásba. M. Renáta részben beismerő vallomást tett.

Akár életfogytiglant is kaphat

Mindkettejüket őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat. Amennyiben F. Sándort bűnösnek találják, úgy akár élete végéig is a rácsok mögött maradhat. Élettársa pedig hét és fél évet tölthet börtönben.

Itt pedig az elfogás. Nem sok esély maradt az ellenállásra.

Kiemelt kép: a katasztrófavédelem helyszínen készített felvételei