Egy család két fiúgyermekének is ugyanaz a mentős segített kritikus helyzetben. Nem véletlen, hogy a négygyermekes édesanya, Juhász-Fekete Nikoletta egy igazi őrangyalnak tartja megmentőjüket.

Beleesett egy kerti tóba

– Boti a tízéves bátyjával játszott a szászbereki udvarunkon, amikor egyik pillanatról a másikra eltűnt. Amikor pár perc múlva rátaláltunk, a szomszéd telken lévő tó felszínén lebegett eszméletlenül. Azonnal kihúztam, a diszpécser utasításai alapján elkezdtem az újraélesztését, amit a gyorsan kiérkező mentők folytattak – mesélte el a Blikk cikkében az anyuka a velük történteket.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Túlélte

A kis Botondot sikeresen újraélesztették, a szíve már dobogott, amikor a szolnoki kórházba szállították. Az agyát érő oxigénhiányos állapot miatt két hónapig kómában tartották.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Speciális iskolába jár

A fiú teljesen egészséges már soha nem lesz, speciális iskolába jár, de ahhoz képest, hogy bele is halhatott volna a történtekbe, vidám kisfiú vált belőle. Az édesanyja elmondása szerint szakaszosan beszél és mozog, a tudata viszont teljesen ép, és mindenre képes, amire a kortársai.

Sokkot kapott a testvér

Boti öccse, Csongor szintén Gyuri mentősnek köszönheti az életét. Az inzulinos cukorbeteg kisfiú 2017-ben lefekvés után sokkot kapott, majd elveszítette az eszméletét. A család azonnal hívta a mentőt. Legnagyobb meglepetésükre ugyanaz az ember érkezett ki, aki Botondot is újraélesztette. Csongor kapott egy injekciót, kórházba vitték, és azóta jól van.

Meghatódott az életmentő

Az életmentő mentős is többgyermekes családapa, így nagyon meghatották az események. Nagyon örült annak, hogy egy család két gyermekén is segíthetett.

Botond és megmentője

A már 9 éves Botond teljesen azért utazott a Szolnoki Mentőállomásra, hogy felkeresse egykori megmentőit és megköszönje nekik mindazt, amit érte tettek. Botinak egyébként az újjáélesztés világnapján fát ültettek a mentősök.

A nagy találkozás

Fotó: Országos Mentőszolgálat

Nem fél a víztől

Botond mindent pontosan tud a vele történtekről. A vízzel egyébként azóta semmi gondja, rendszeresen jár úszásoktatásra. A ma már 8 éves Csongor pedig magának szokta mérni a vércukorszintjét, illetve az inzulint is be tudja adni.

Villámcsődület a világnapon

Az elmúlt hétvégén Budapesten flashmobbal emlékeztek meg az újraélesztés világnapjáról a mentők, a rendőrök, a tűzoltók és a NAV munkatársai. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: archív.