Egy lakás gyulladt ki szerda délelőtt a X. kerületben, ahol egy idős asszony lakott. Az oltás során a tűzoltók találták meg az ott lakó 67 éves asszony holttestét, valószínűleg gyilkosság áldozata lett. Képek a cikkben!

Délelőtt csaptak fel a lángok

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint berendezési tárgyak égtek Budapest X. kerületében, egy Hős utcai társasház harmadik emeleti lakásában. A tűzesethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották és a fővárosi tűzoltó doktorszolgálat is a helyszínen volt. Az egységek egy vízsugárral eloltották a lángokat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A harmadik emeleten csaptak fel a lángok

Forrás: katasztrófavédelem

Egy idős asszony az áldozat

A tűzoltók találták meg az ott lakó 67 éves asszony holttestét. Mivel a helyszíni szemle során beszerzett adatok idegenkezűségre utaltak, a Budapesti Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett gyanúja miatt, szakértők bevonásával indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A mentőket is riasztották, de már nem tudtak segíteni rajta

Forrás: katasztrófavédelem

Az ágyban feküdhetett a nő, amikor kigyulladt a lakása

Forrás: katasztrófavédelem

Tavaly egy 47 éves nőt öltek meg

Mint ahogy azt a Kékvillogó.hu hírportálon is megírtuk, gyilkosság történt Budapest 10.  kerületében, a Hős utcában tavaly nyáron. A BRFK közleménye szerint az egyik lakásban egy 47 éves nőt találtak holtan, a testén számtalan bántalmazásra utaló nyom volt. 

Elfogták az elkövetőt

A zsaruk a helyszínen fogták el a feltételezett elkövetőt, a 39 éves férfit halált okozó testi sértéssel vádolják. Egyelőre még nem tudni, mi történt a lakásban.

Késelés 2016-ban

Budapesten, a Hős utcában mélyszegénységben élők és drogosok élnek főként. Az elmúlt években több bűncselekmény is történt. 2016 januárjában az egyik háztömb lépcsőházban késeltek meg egy embert. A támadó előbb megverte, majd többször is megszúrta a férfit.

18 éves férfi késelt

Az áldozat életveszélyes sérüléseket szenvedett. Szerencsére a ház egyik lakója időben értesítette a rendőröket és a mentőket. A helyszínen elfogták a 18 éve tettest.

Lövöldözés is volt néhány éve

2015 áprilisában lövöldöztek, júniusban pedig lopás miatti gázrobbanás volt a sokak által csak drogos gettónak tartott zónában, ahova a mentők is csak rendőri kísérettel mernek bemenni – de 2014 novemberében is történt egy szintén életveszélyes késelés és lakástűz a Hős utcában.

Felszámolják a gettót

Az önkormányzat korábban arról döntött, hogy felszámolják a Hős utcai gettót. Idén áprilisban a kerület alpolgármestere azt mondta, a Hős utca 15/A-B két háztömbjében eredetileg lakó mintegy 150 család és 150 tulajdonos közül az önkormányzati lakások bérlőit elhelyezték máshova, a tulajdonosok nagy részével pedig megállapodtak. 

A lakások különbözetét a lakóknak kellett előteremteni

Akkor azt mondta az alpolgármester, hogy már alig ötven családdal folyik további egyeztetés. Az önkormányzat a telep lakóitól megvásárolta a lakásukat, vagy felújított önkormányzati bérlakást kínált cserébe, néhány tulajdonosnak pedig segítettek másik lakást vásárolni, a Hős utcai lakás értéke és az új lakás ára közötti különbözetet azonban nekik kellett előteremteniük. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: katasztrófavédelem