Lakástűz buktatta le azt a Veszprém megyei, berhidai hobbikertészt, aki lopott áramot használva üzemeltette a kannabiszültetvényét. A Veszprémi Járási Ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását.

Lakástűzhöz riasztották a hatóságokat

A férfi ügyét a Veszprém megyei katasztrófavédelem képviselője jelentette a Várpalotai Rendőrkapitányságon, miután 2021. január 12-én, délelőtt egy berhidai házban felcsaptak a lángok, és az oltás közben megtalálták a padlástérben a férfi ültetvényét.

Berhidán keletkezett lakástűz

Marihuánát találtak

A tűzoltás végeztével a nyomozók vizsgálódni kezdtek a férfi ültevénye miatt. A rendőrök hívtak is egy botanikus szakértőt, akinek sikerült megállapítania, hogy az összeégett padlástéren, illetve a ház épségben maradt másik helyiségében a férfi marihuánát termesztett.

A férfi házának padlástere teljesen szétégett

Így nézett ki a férfi kertje

A nyomozók az összeégett házban virágzási stádiumban lévő marihuánanövényeket, cserepekben száraz kendergyökérzetet és a növénytermesztéshez használatos eszközöket találtak. Ugyanakkor a szemlén az a gyanú is felmerült, hogy a férfi a szolgáltató vezetéket elvágva, lopott áram segítségével biztosította a napfényt a növényei számára.

Több növényt is nevelgetett a termesztő

Őrizetbe vették

A nyomozók őrizetbe vették az összeégett ház tulajdonosát, egy 32 éves büntetett előéletű férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy kábítószer-birtoklást, valamint áramlopást követett el. Az ügyben kihallgatták a férfit, majd előállították.

Ez is érdekelhet

Indítványozták letartóztatását

Az ügyészség indítványozta a bíróság felé, hogy rendeljék el a férfi letartóztatását, amelyet Veszprémi Járásbíróság a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye miatt el is rendelt egy hónapra. Az ítélet ellen a terhelt személy és védője fellebbezett, emiatt a végzés nem végleges.

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: Ügyészség