Korábban a Kékvillogó is beszámolt annak a férfinak az ügyéről, aki a Fejér megyei, polgárdi lakásán árulta a drogot. A rendőrök őrizetbe vették a férfit és eljárást indítottak ellene, most viszont az ügyészség indítványozta a díler letartóztatását, amit a Székesfehérvári Járásbíróság el is rendelt.

Kábítószer-kereskedőt kapcsoltak le

Mint megírtuk, kábítószer-kereskedelem miatt indult büntetőeljárás annak a 34 éves, polgárdi lakosnak az ügyében, aki a lakóhelyén kereskedett kábítószerrel. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság 2021. január 5-én őrizetbe vette a férfit és kezdeményezte a letartóztatását.

Polgárdiban kereskedett a tiltott szerekkel

Droggal kereskedett

A rendőrségi nyomozás adatai szerint a díler polgárdi lakásán tartott házkutatás során nagyobb mennyiségű amfetamin, az értékesítésre használt eszközök, valamint 500.000 forint és 900 euró készpénz került elő. A férfi lakásán tartott szemle során megtalálták a nyomozók a díler vásárlóit is, akik épp fogyasztottak a szerből. Ellenük – a három vásárlóval szemben – kábítószer birtoklása miatt indítottak eljárást.

A lefoglalt készpénzről készült, rendőrségi fotó:

Fotó: Police.hu

Büntetett előéletű volt

A székesfehérvári nyomozóknak sikerült kideríteniük, hogy a 34 éves drogárus büntetett előéletű volt, a kábítószerrel való kereskedését pedig úgy űzte, hogy más hasonló bűncselekmények miatt büntető eljárás hatálya alatt állt.

A polgárdi díler lakásán nagyobb mennyiségű amfetamint találtak

Fotó: Police.hu

Nem akarták szabadlábon engedni

Az ügyészség szerint a büntetett előéletű férfi különös visszaesőként követte el a drogkereskedést, emiatt megállapították a bűnismétlés veszélyét. A vádhatóság szerint továbbá fennáll a veszélye annak is, hogy a gyanúsított a szabadlábon hagyása esetén megpróbálná a bizonyítást befolyásolni, megakadályozni – például a bizonyítási eszközöket megsemmisítené – vagy csak egyszerűen elrejtőzne a hatóságok elől.

Amfetamint és zöld növényi törmeléket is lefoglaltak az eljárás során

Fotó: Police.hu

Marihuánagyanús, zöld növényi származékot is találtak a férfi lakásán

Fotó: Police.hu

Letartóztatták

Az ügyészség nyomós érveit meghallgatva a Székesfehérvári Járásbíróság elrendelte a polgárdi díler letartóztatását, ugyanakkor a döntés védelmi fellebbezés miatt nem végleges.

Kiemelt kép: Rendőrségi fotó – Forrás: Police.hu