Jutalomban részesítette a rendőrség azt a négy budapesti rendőrt, akik bátorságukról tettek tanúbizonyságot egy lakástűz kapcsán. A négy rátermett rendőr egy égő lakásból szabadított ki egy sokkos állapotban lévő idős asszonyt, a jutalomban részesült egyenruhásokról videó is készült, ezt a cikk végén mutatjuk.

Lakástűz miatt riasztották az egységeket

2020. december 29-én, este érkezett bejelentés a rendőrség vonalán, miszerint egy 13. kerületi társasházban tűz keletkezett.

Angyalföldön, a 13. kerületben kellett intézkedniük a rendőröknek

Ők vonultak ki a lakástűzhöz

A tűzhöz Krizsán János törzsőrmestert, Nyíri Tamás törzsőrmestert, Perger Tibor őrmestert, a 13. kerületi kapitányság járőreit, valamint Németh Tamás főtörzsőrmestert riasztották, akik a bejelentést követően szinte azonnal a helyszínre értek, ahol a lakás ajtaját nyitva találták.

Életet mentettek

A rendőröknek feltűnt, hogy bennmaradt az égő lakásban egy idős asszony is, így gyorsan a segítségére indultak. A járőrök gyorsan kivitték a lángoló épületből a sokkos állapotban lévő 85 éves asszonyt, és átadták kezelésre a mentőknek.

Újra visszamentek

Ugyan az idős nőt már kimentették, Krizsán János törzsőrmester és Perger Tibor őrmester mégis visszament a lakásba, hogy megbizonyosodjanak róla, hogy senki más sem tartózkodik az égő épületben.

Gyorsan kellett intézkedniük

Az egyenruhásoknak nagyon gyorsan kellett átfésülniük a terepet, amint azt az egyik rendőr mondja a videóban: “Felmerült, hogy tartózkodhat más személy is bent. Eközben a helyszínre érkeztek a katasztrófavédelem munkatársai, akik megkezdték az oltási munkálatokat, ezzel egy időben megkezdtük az épület kiürítését, ahol akkor már teljesen szétterjedt a füst”.

Ez is érdekelhet

Jár nekik az elismerés

Dr. Terdik Tamás dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya a lakástűzben nyújtott bátor szerepvállalásukért elismerésben és jutalomban részesítette a hős rendőröket.

A rendőrök elismeréséről videó is készült:

Kiemelt kép: Részlet a rendőrségi videóból – Forrás: Police.hu/YouTube