Az ügyészség vádirata szerint egy fiatal férfi az élettársával kizsákmányolt és prostitúcióra kényszerített egy a férfihez érzelmileg kötődő nőt. Az ügy súlya miatt az ügyész fegyházbüntetést indítványozott a bíróság felé.

Élettársi kapcsolata mellett került viszonyba az áldozattal

A vádirat megállapítja, hogy a 23 éves férfi megismerkedett egy enyhe fokban értelmi fogyatékkal élő nővel, akivel később viszonyba is kezdett. Mindezt tette úgy, hogy közben a 25 éves élettársa – a másik vádlott – a gyereküket várta.

Kihasználták a nőt

A férfi tudta jól, hogy a sértett érzelmileg függ tőle, mégis, először egyedül, majd az élettársával együtt arra kezdte el rávenni a nőt, hogy dolgozzon nekik prostituáltként.

Hagyta magát megvezetni

A rábeszélésre végül a sértett beleegyezett, hogy a vádlottak intim fotókat készítsenek róla. Ezt követően a férfi fel is töltötte a képeket egy szexuális szolgáltatásokat nyújtó weboldalra.

Valódi prostit csináltak belőle

A képfeltöltést követően a férfi elkezdte árulni a nő szolgáltatásait, majd a sértettet ki is közvetítette két ismeretlen férfinak, és tette mindezt úgy, hogy az aktusért járó pénz felét lenyúlta a nőtől.

Nemrég történt

Testvére lépett közbe

A harmadik kiközvetítés előtt fordulat jött az ügyben, mivel az áldozat testvérének feltűnt, hogy a sértett nevével regisztráltak az oldalon, ezért gyorsan el is hozta a testvérét, aki addigra már a 23 éves férfi lakásán tartózkodott.

Komoly bűntett miatt nyújtottak be vádiratot

A Fővárosi Főügyészség folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem bűntette miatt nyújtotta be vádiratát a bíróságra a fiatal férfi és a nő mint bűnsegéd ellen. Az ügyészség ezenfelül letöltendő fegyházbüntetést és a közügyektől való eltiltást indítványozott.

Ez is érdekelhet

Évekre börtönbe kerülhetnek

A vádiratban jelölt bűncselekményt a magyar törvények kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják.

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke