Kitartó kutatás eredményeképpen élve találták meg a magára hagyott csecsemőt a márfai szőlőhegyen.

Magára hagyta

A horvát társszervek értesítették 2022. június 16-án 0 óra 13 perckor a magyar rendőröket arról, hogy az eszéki kórházban elláttak egy nőt, aki vélhetően előző délután Magyarország területén megszülte a gyermekét, majd magára hagyta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kutatásba kezdtek

A 31 éves horvát állampolgárságú nő ellentmondásos információkat adott arról, hogy pontosan hol adott életet a gyermeknek, azonban a rendőrök a horvát társszervek segítségével beszerzett adatok alapján kutatásba kezdtek, amelynek eredményeképpen Márfa szőlőhegyen június 16-án délután megtalálták az életben lévő újszülöttet.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megtalálták a csecsemőt

A kutatásban egy orvosi végzettséggel rendelkező rendőr is részt vett, a csecsemőt a megtalálás után szakszerű ellátásban részesítette egészen a mentők kiérkezéséig, akik ezután átvették a gyermek ellátását, majd kórházba szállították.

Fotó a baba megtalálásának helyszínéről:

Nyomozás indult

A nő ellen emberölés kísérlete miatt rendelt el nyomozást a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, számolt be róla közleményében a rendőrség.

Videón, ahogy biztonságba helyezik a kicsit:

 

Nem egyedi eset

Sajnos a fentihez hasonló esetek rendszeresen történnek, a legtöbb esetben azonban sajnos nem ennyire szerencsés a végkimenetel. A Kékvillogó oldalán is beszámoltunk még februárban arról a nőről, aki már a sokadik gyermekét szülte meg egy hétvégi házban, majd magára hagyta a csecsemőt, aki nem sokkal később meghalt.

Nem gondoskodott róla

Mint megírtuk szülést követően az asszony nem gondoskodott az újszülöttről, ezért a csecsemő életét vesztette. A mentőszolgálat munkatársait a hozzátartozók csak órákkal később értesítették, de az élettelen babán már ők sem tudtak segíteni.

Nagykanizsán is történt hasonló

2020 májusában a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház értesítette a rendőröket, hogy ellátásra jelentkezett náluk egy otthonában szülő nő és gyermeke. 

Otthon szült

A riasztást követően azonnal nyomozásba lendültek a rendőrök, gyors adatgyűjtésbe kezdtek, majd szemlét tartottak a nő lakásán. Megállapították, hogy 2020. május 20-án, kora este a nagykanizsai ingatlanban egy 19 éves nő megszült egy életképes gyermeket.

Nem kért segítséget

A nyomozók azt is kiderítették az eljárás során, hogy a fiatal nő nem kért segítséget senkitől sem, a gyermeket nem látta el, és gondozatlanul magára hagyta. A kisbaba testhőmérséklete jelentősen lecsökkent, majd május 21-én az esti órákban életét vesztette.

Elfogták

Ezután a rendőrök elfogták a 19 éves anyát, majd tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsították meg, és kihallgatták. A rendőrségi nyomozás után vádat emeltek az anya ellen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Fotó: Kékvillogó.hu