A Fővárosi Főügyészség vádat emelt azzal az 57 éves férfival szemben, aki 15 évvel ezelőtt megölte a szentesi otthonában a volt élettársát, Koncz Juditot, majd a holttestét bedobta a Tiszába. Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfira életfogytig tartó fegyházbüntetést kért.

Együtt éltek

Az ügyészségi vádirat szerint D. Lajos és a fiatal nő a 2000-es évek elején ismerkedett meg egymással, majd később élettársi kapcsolatot létesítettek, amelyből közös gyermekük is született. Kapcsolatuk azonban megromlott, és a nő 2006-ban bejelentette, hogy elhagyja párját. Egy bérelt ingatlanba költözött Szentesen, és már mással tervezett közös jövőt. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Szentesre költözött

Kitervelte, megöli a nőt

A férfi látszólag elfogadta élettársa döntését, de valójában elhatározta, hogy elégtételt vesz a sérelmei miatt és megöli a nőt. Ezzel egyúttal azt is meg akarta oldani, hogy a gyermekük felügyeleti jog hozzá kerüljön.

Tudta, hol lakik

Mivel a férfi tudta, hogy az asszony hol lakik, ezért azt is tudta, hogy az ingatlant kutyával őrzik. A kutya ártalmatlanná tételéhez mérget szerzett be, eltervezte volt élettársa megölésének főbb mozzanatait, és várta az alkalmat a terv végrehajtására.

Átment hozzá

2006. július 21-én, este a nő egyedül volt otthon a közös gyermekükkel. Aznap este a férfi bement a szentesi ingatlan területére, és az általa előzőleg beszerzett szerrel megmérgezte a házőrző kutyát, majd közös gyermeküket a házban hátrahagyva, elhurcolta a nőt az ingatlanból.

Kivégezte

Ezek után a férfi ismeretlen helyre vitte a nőt, ahol olyan súlyosan bántalmazta, hogy az asszony az életét vesztette. A férfi ezután a nő holttestét a Tiszába dobta.

Mindenre odafigyelt

Annak érdekében, hogy azt a látszatot keltse, hogy a nő önként távozott a szentesi otthonából, a férfi a nő biciklijét is magával vitte, majd reggel, az aznap esedékes láthatásra hivatkozással, ő maga jelent meg az áldozat szüleinél azzal, hogy nem tudja elérni a nőt. Az asszony édesapja átmászott a kerítésen, és a házban egyedül találta a két éves gyermeket. Az édesapa a nő eltűnését még aznap bejelentette a rendőrségen.

Gyanús volt

Koncz Judit eltűnése már akkor gyanús volt, mivel a kutyát megmérgezték, és a két éves gyerek egyedül volt otthon. A rendőrök nagy erőkkel keresték az asszonyt, de nem találták. Pedig minden helyet átfésültek, katonai búvárok nyomoztak a Tisza érintett szakaszán, azt gyanítva, hogy megfulladt. D. Lajos nem segítette a nyomozást, sőt végig tagadta, hogy neki bármi köze lenne az ügyhöz. Koncz Judit édesanyjának korábban azt is mondta, hogy a nő él és külföldön dolgozik prostituáltként. Ők azonban ezt nem hitték el neki.

Horgász találta meg

2007 nyarán fordulat jött az ügyben, ugyanis egy horgász megtalálta a nő holttestét, azonban nem tudták azonosítani. A büntetőeljárás során felmerült adatok és vizsgálatok alapján, végül 2020-ban került sor az asszony azonosítására.

Elfogták

A gyilkos férfit végül európai elfogatóparancs alapján az olasz hatóságok fogták el Bologna közelében, majd az osztrák hatóságok közreműködésével 2020 júliusában szállították Magyarországra, ahol gyanúsítotti kihallgatása után őrizetbe vették. Ezután a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi Osztálya folytathatta le a nyomozást.

Életfogytiglant kaphat

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfival szemben előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Szegedi Törvényszékre, és vele szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. A 24.hu megkereste Bagoly Bettinát, a főügyészség szóvivőjét, aki azt mondta, a férfi nem tett vallomást az eddigi eljárás során. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Így fogták el a gyilkost

Kiemelt kép: Részlet a rendőrségi videóból