Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki a Borsod megyei Rudabányánál gázolt el egy gyalogost. A vádiratban az is szerepel, miért következett be a halálos gázolás, és mint kiderült, azért, mert a sofőr elaludt.

Fáradt volt a sofőr

2020. február elején, korán reggel közlekedett Rudabánya belterületén az autójával a vétkes sofőr, aki már menet közben érezte, hogy leragadnak a szemei. Nem sokkal később a fáradtsága miatt el is aludt a volánnál. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rudabányánál történt a szerencsétlenség

Nem követte az út vonalát

Miután a 25 éves férfi a fáradtsága miatt elaludt a volánnál, a járművével lehajtott az úttestről, és az utca bal oldalán egy vaskorlátnak ütközött. Ezt ekkor még észlelte, de ezután már elvesztette az irányítást az autója felett.

Árokba hajtott

Ezek után a férfi egy vízelvezető árokban haladt tovább, majd nekiütközött a gyalogos járdán kiépített lépcsőnek, valamint egy vaskorlátnak. Innen sodródott át a jármű a közeli buszmegállóba, ahol elütötte az éppen ott várakozó nőt. A szerencsétlen áldozat olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Így büntetné a férfit az ügyészség

A vádhatóság a büntetlen előéletű férfival szemben felfüggesztett fogházbüntetést és közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott az illetékes bíróság felé.

Korábban egy fáradt kamionos okozott halálos balesetet

A Kékvillogón is írtunk róla, hogy az ügyészség öt év fogházat és öt év vezetéstől eltiltást indítványozott azzal a kamionsofőrrel szemben, aki 2019 májusában Székelynél okozott halálos balesetet, amelyben három ember is az életét vesztette. A halálos tragédia azért következett be, mert a kamionos a fáradtsága miatt nem vette észre az előtte álló járművet.

Ő is fáradt volt

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Székelynél történt balesetben a kamionos szintén a fáradtsága miatt nem vette észre az előtte álló autót. A baleset elkerülése érdekében jobbra próbálta húzni a kamiont, de nem sikerült elhárítania a balesetet, és a járművével nekiütközött egy kisbusz jobb hátuljának. 

Frontális ütközés

Az ütközés miatt a kisbusz átsodródott a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött egy vele szembemenő teherautóval. Ezt követően a teherautó sofőrje az ütközéstől átsodródott a jobb oldali sávba, ahol nekiment a férfi kamionjának és egy mögötte közlekedő kisbusznak is.

Hárman haltak meg

A brutális balesetben az első kisbuszban utazók közül hárman a helyszínen életüket vesztették, míg másik három személy maradandó sérüléseket szenvedett. Vádemelése során a kamionos beismerte bűnösségét, de védekezésként megemlítette, hogy stresszes napja volt és a balesete előtt nem vette ki a pihenőidejét, mert időre ment valahova.

Öt évet kapott

A Nyíregyházi Járásbíróság öt év fogházra és öt év közügyektől eltiltásra ítélte a kamionost, azonban az ítélet ellen fellebbezett a sofőr és védője is az enyhébb büntetés reményében. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rendőrsziréna – Forrás: Pixabay