Öt év fogházat és öt év vezetéstől eltiltást kapott az a kamionos, aki egy brutális balesete során három ember halálát okozta 2019 májusában Székelynél. A halálos tragédia azért következhetett be, mert a kamion sofőrje a fáradtsága miatt későn vette észre az előtte álló járművet.

Nyíregyháza felé haladt a kamionos

Május 28-án, a hajnali órákban közlekedett a kamionos férfi a 4-es számú főúton Záhony irányából Nyíregyháza felé. A férfi Székelynél utolérte a Székely felé vezető útra balra indexelő sofőrt, aki a szembejövő autók miatt az általa vezetett kisbuszt megállította a felezővonalhoz közel – írja a 24.hu. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Székelynél történt a baleset

Fáradt volt

A kamionos a fáradtsága miatt túl későn vette észre az előtte álló autót. A valeset elkerülése végett fékezett és megpróbálta a kamionját jobbra húzni, azonban nem sikerült elkerülni a balesetet és nekiütközött a kisbusz jobb hátuljának. 

Átsodródott

Az ütközés miatt a kisbusz átsodródott a szemközti sávba, ahol nekiütközött frontálisan egy vele szembemenő, szabályosan közlekedő teherautóval.

Újabb ütközés

A kisbusz az újabb ütközéstől visszatért a menetirány szerinti jobb oldali sávba, cégül pedig egy füves útpadkán állt meg.

A kamionba is belementek

A vétlen teherautó ezt követően átsodródott a jobb oldali sávba, majd nekiütközött a férfi kamionjának és a mögötte közlekedő újabb kisbusznak is. 

Hárman meghaltak

A súlyos baleset következtében az első kisbuszban utazók közül hárman a helyszínen életüket vesztették, másik három személy pedig maradandó sérüléseket szenvedett. A kamionos ellen most hoztak ítéletet.

Stresszes és fárasztó napja volt

A kamionos már korábban is beismerte a bűnösségét, ugyanakkor azzal védekezett, hogy stresszes munkanapja volt, és fáradt volt,amikor a baleset történt. Azt is mondta, hogy a baleset előtt nem vette ki a pihenőidejét, mert időre kellett mennie valahova.

Öt évet kapott

Az ügyészség tudomásul vette a Nyíregyházi Járásbíróság ítéletét, miszerint a férfi 5 évre fogházba kerülne, azonban a sofőr és védője enyhébb büntetésért fellebbezett. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Baleset – Forrás: Police.hu