Minden egyes nap imába foglalják apjuk nevét, és csak arra várnak, hogy mihamarabb újra visszatérjen a családi fészekbe.

A Joób család azonban a minap megtudta, egyelőre sajnos hiába várnak, a családfő, Joób Márton letartóztatását ugyanis meghosszabbították kilencven nappal.

A 11 gyermekes MSZP-s önkormányzati képviselő adócsalás miatt került a rendőrség látókörébe hét társával együtt.

Felesége most a Blikknek mesélte el, milyen volt, amikor hajnalban a rendőrség zörgetett a családi ház ajtaján.

– Hajnal hatkor jelentek meg a házunknál a nyomozók, majd bilincset tettek Marci csuklójára. Szegény még el sem tudott búcsúzni a 11 gyermekétől. Nekem csak annyit mondott, hogy három nap múlva találkozunk, ennek ellenére a következő egy hétben semmit nem tudtam róla. Később derült ki, hogy a járvány miatt két hétig magánzárkában volt – mondta a képviselő felesége, Dóra, aki elárulta, férjét nagyon megviselte az első időszak.

– Az első alkalommal, amikor felhívhattam, elárulta, hogy megállás nélkül imádkozott, a Bibliát forgatta és néha elsírta magát. Elszorult a szívem miatta – folytatta a lapnak családanya, aki most egyedül látja el a 11 gyermekét, akik közül a legfiatalabb három és fél hónapos, a legidősebb majd 16 éves. Dóri, miután férjét elvitték a rendőrök, zokogásban tört ki, majd erőt vett magán, és elmondta a gyerekeknek, hogy mi történt.

– Jelenleg a hit az egyetlen kapaszkodónk, minden egyes esti imánál azt kérjük, hogy térjen mihamarabb haza. Ezen a héten három gyerekünknek lesz a születésnapja, de biztos, hogy ez lesz az egyik legszomorúbb ünnep az életünkben. Néha valamelyik pici felriad este és az apját hiányolja. Próbálom megnyugtatni, de ez egy nehéz időszak – tette hozzá az anya.

Dóra nem érti, hogy a férje letartóztatását miért hosszabbították meg arra hivatkozva, hogy fennáll a szökés veszélye. Az asszony szerint nem életszerű, hogy egy 11 gyermekes édesapa maga mögött hagyja a családját.

Joób Márton a gyanúsítás szerint hét társával 250 milliós kárt okozó áfacsalás miatt került előzetes letartóztatásba.