Az előkészületi üléssel megkezdődött a Tatabányai Törvényszéken annak a szexuális erőszakkal vádolt szákszendi férfinak a büntetőpere, aki éveken át fajtalankodott a nevelt kisfiával és a saját kiskorú lányaival.

Dr. Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt közölte, hogy az ügyészség 15 év fegyházat kért a férfire arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a büntetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is. A férfi azonban tagadta a bűnösségét, ezért a bíróság tárgyalásra tűzte az ügyet.

A vádlott tagadó vallomása miatt az ügyészség a 13 év 9 hónapos középmértéktől felfelé eltérő büntetést indítványozott a férfival szemben – mondta az ügyész.

A férfi 2004-ben költözött össze az élettársával és annak fiával. Ezt követően közösen nevelték a gyermeket, aki a férfi rendkívül agresszív nevelési módszerei miatt félt a nevelőapjától. A férfi ezt kihasználva 12 éves korától kezdve hat éven keresztül fajtalankodott a kisfiúval. Eleinte hetente többször, később pedig ritkábban arra kényszerítette, hogy elégítse ki őt orálisan. A férfi 2014 és 2016 között az élettársával közös két kiskorú lányukat is több alkalommal kényszerítette arra, hogy eltűrjék a szexuális bántalmazásait.

A perverz férfinak azonban nem csak a gyerekek szexre kényszerítése miatt kell felelnie. Engedély nélkül tartott ugyanis revolvert, és töltényeket a munkahelyi szekrényében. A férfi egyik lányának keresztapja egy számlán havi rendszerességgel tett félre pénzt a keresztlánya részére. Az így összegyűlt 402 ezer forintot átutalta a férfinak azért, hogy azt a lány középiskolai taníttatására fordítsa. A férfi azonban saját céljaira fordította a rábízott összeget – írta meg a 24.hu.

Kiemelt kép: Illusztráció