Több százmillió forintos csalás miatt tartoztatták le Joób Márton szegedi önkormányzati képviselőt, a család- és szociálpolitikáért, illetve sportért felelős tanácsnokot.

A NAV zár alá vette a kedden 250 millió forintos áfacsalás gyanújával letartóztatott szegedi önkormányzati képviselő, Joób Márton családi házát – írja az Átlátszó. Az esetről a Kékfény.com is beszámolt korábban.

A lapnak az ügyet ismerő, meg nem nevezett forrás azt mondta:

„Hétfőn szóltak neki, hogy a hét második felében elvihetik. Tudta, hogy baj van, több szegedi politikustól is próbált segítséget kérni, de már késő volt. Kedd reggel a családja szeme láttára bilincselték meg és vitték el, majd tartottak házkutatást.”

Joób Márton korábbi  háromszoros kenu világbajnokot, 11 gyermekes családapa. A 2018-as választáson az MSZP és a Párbeszéd közös országgyűlési képviselőjelöltje volt Csongrád megye 2-es körzetében (Szeged), de B. Nagy László, a Fidesz-KDNP jelöltje megelőzte.

<

A megalapozott gyanú szerint a szórólapterjesztéssel foglalkozó – a bűnszervezet tetején álló szegedi székhelyű – gazdasági társaság a 2013 és 2017 vége közötti időszakban valós gazdasági esemény nélküli számlákat fogadott be fiktív számlák kiállítására létrejött cégektől, ezzel pedig több száz millió forintot csal el.

<

Az Átlátszó forrására hivatkozva megjegyzi, hogy a kormányoldal egyelőre óvatos az ügyben, mivel annak fideszes érintettje is lehet. Joób apja évtizedeken át volt a Hit Gyülekezete vezetője, a napokban „a kialakult helyzetre tekintettel” kérte nyugdíjazását. A politikus szintén a gyülekezet tagja.

<

Kiemelt kép: Joób Márton – Forrás: Joób Márton/Facebook

<