Az olaszországi tragédia első ítéletében 12 évre ítélték a busz sofőrjét, ám ezzel korántsem ért véget az ügy.

A veronai buszbalesetben tizenheten vesztették életüket, a magyar származású sofőr nem jogerősen 12 év szabadságvesztést kapott. Azért csak ennyit, mert rövidített tárgyalást kért – az ügyről a Kékfény.com is többször beszámolt korábban.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Olaszországban ez számít eddig a legsúlyosabb ítéletnek, amit közúti baleset okozása miatt szabtak ki valakire – tudható meg az RTL híradójából.

Arról tájékoztatnak a híradóban, hogy Olaszországban az ítélet indoklását nem olvassák fel a bíróságon, az érintettek csak később kapják meg írásban, amely a veronai buszbaleset kapcsán néhány napja történt meg.

A magyar családok egyik ügyvédje elmondta a kereskedelmi csatorna híradójának, hogy:

„Az indoklásban lényegében leszögezik, hogy a sofőré a felelősség, mert az alvászavara miatt vesztette el az uralmát az autóbusz felett. Ez az alvászavar pedig valószínűleg a sofőr súlyos betegségéből következett.”

Az olasz bíróság szerint a magyar üzemorvosnak észre kellett volna vennie a sofőr betegségét, ami a tragédiához vezetett.

Ezért az áldozatok hozzátartozói újabb nyomozást szeretnének, az egyikük, Szendrei Endre ezt mondta:

„Aki tudta azt, hogy a sofőrnek a munkavégzését, a terhelhetőségét befolyásolja a betegsége, azok szerintünk hozzájárultak ennek a tragédiának a bekövetkeztéhez, ezért mindenképpen felelősek. Ezeknek a felelősségeknek a megállapítására eljárásokat fogunk kezdeményezni Magyarországon.”

Kiemelt kép: veronai tragédia – Forrás: Kékfény.com