Jót piáltak a kocsmában, mindent a férfi fizetett, hazafelé menet pedig kirabolta őt a haverja, akinek egymás után rendelte az italokat. Leütötte, fejbe verte és 48 ezer forintot lopott el tőle. A tettest elfogták a bíróság most elrendelte az előzetes letartóztatását.

Egymás után itták a köröket

Minden nagyon jól indult, a kocsmáros egymás után töltötte a rövideket és a sört. A két cimbora szorgalmasan hörpintette fel a köröket, közben a vendégül látott haver kileste, hogy társánál 60 ezer forint van. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kisurrant a kocsmából

Miután a számlát kifizette a férfi, elbúcsúzott a cimborájától és hazaindult a sötétben. A kocsmai haver, megvárta, hogy a férfi kimegy a presszóból, letette a söröspoharat a pultra és kisurrant az épületből, a férfi után lopózott.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Pénzt követelt tőle

Ekkor a férfi a nyomába eredt, követni kezdte, majd, amikor a lakásához ért, odalépett hozzá és pénzt követelt tőle. Ezt a férfi megtagadta, majd hátat fordított a társának, hogy kinyissa a bejárati ajtót.

Megverte és kirabolta

Ezt kihasználva a tettes megütötte a sértettet, aki megszédült, majd további bántalmazások következtében a földre került. Ekkor a védekezésre képtelen férfitól a rabló elvette a nála lévő 47.000 forintot és elfutott a helyszínről.

Elfgogatóparancs

Mivel a tettes nem tartózkodott a lakóhelyén, ezért a rendőrség elfogatóparancsot adott ki ellene, amely alapján a hatóság emberei elfogták és őrizetbe vették. Mivel fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, ráadásul az előéletére tekintettel újabb bűncselekményeket követhet el, ezért az ügyészi indítvány szerint a letartóztatása indokolt.

Letartóztatták

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2022. április 24-ig. Az ügyészi indítvánnyal szemben a bíróság nem állapította meg a szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélyét. Viszont megállapította, hogy szabadlábon hagyása esetén a férfi a bizonyítást megnehezítheti és erre figyelemmel döntött a kényszerintézkedés elrendeléséről – írják az Ügyészség szerkesztőségünknek küldött közleményében.

Végrehajtható

A döntés ellen az ügyész a meg nem állapított különös okok miatt, míg a gyanúsított szabadlábra helyezés érdekében fellebbezett. Mivel a védő nem volt jelen, ezért jogorvoslatra neki 5 munkanap áll rendelkezésére, így a végzés nem végleges, de végrehajtható. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció