Csütörtökön az előkészítő üléssel megkezdődött a Fővárosi Törvényszéken a 2020 májusában történt Deák téri kettős gyilkosság büntetőpere. Mindhárom vádlott tagadta bűnösségét.

Kettős gyilkosság a Deák téren

2020 május 22-én hajnalban Cs. Krisztián, J. Marcell és ikertestvére, Dániel bedrogozva, elképesztő brutalitással támadt a Deák téren gyanútlan áldozataira. A támadást a térfigyelő kamerák is felvették. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Születésnapját ünnepelte

Cs. Krisztián a születésnapját ünnepelte a gyilkosság éjszakáján a társaságában lévő ikrekkel, akikkel különböző Deák téri szórakozóhelyeken ivott. Hajnal három körül arra lettek figyelmesek, hogy a József Attila utca és a Hercegprímás utca kereszteződésénél egy öttagú, számukra ismeretlen társaság hangoskodik és lökdösődik.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Beugrott bokszolni

 Cs. Krisztián ettől “teljesen beindult”; azzal a felkiáltással, hogy “mindjárt beugrok bokszolni”, elővett egy kést és beszaladt a társaság tagjai közé. A kilenc centiméter pengehosszúságú késével a 16 éves Lászlót kétszer háton és kétszer mellkason szúrta, és amikor az összeesett, J. Marcell még hétszer fejbe rúgta a földön fekvő fiút.  Eközben a testvére szorosan mögötte állt, hogy így biztosítsa a bántalmazást.

Az érintettek be voltak drogozva

Cs. Krisztián a 20 éves Gergelyt kétszer oldalba és kétszer mellkason szúrta, illetve mellkason rúgta, majd a társaival együtt elmenekült a helyszínről. A verekedés idején mind az áldozatok, mind a gyanúsítottak kábítószerek hatása alatt álltak.

Egy másik társasággal is verekedtek

A két megkéselt fiút a kiérkező rendőrök megpróbálták újraéleszteni, de már nem lehetett rajtuk segíteni. Később kiderült, hogy Cs. Krisztián és öt társa korábban összeverekedett egy másik társasággal is, akiknek ellopták a hordozható hangfalát, illetve egyiküket combon szúrták.

Megszólalt Cs. Krisztián édesanyja

Cs. Szonja, a gyanúsított édesanyja a gyilkosság után azt mondta, bár tudja, miért helyezik vád alá gyermekét, lelkileg képtelen feldolgozni a történteket. Tisztában van vele, hogy hosszú évekig börtönbe kerülhet a fia. Az édesanya azt mondta, bármit is tett, Krisztián az ő fia marad.

„Nem neveltem gyilkosnak”

„Krisznek van négy testvére, értük is felelősséggel tartozom. Mindannyian hiányoljuk. Számunkra nem lett kevesebb. Az biztos, hogy én nem neveltem gyilkosnak. Szörnyű, amit elkövethetett, hiszen azt nem lehet jóvá tenni. Nem létezik olyan indok, ami mentséget jelenthet a számára. Megértem a gyászolók fájdalmát. A gyermekem nevében is bocsánatot szeretnék kérni. Tudom, ha tehetné, mindent megváltoztatna”- mondta akkor Cs. Szonja.

Ezt kérte az ügyész

Az ügyész 23 év 10 hónapot kért a több ember sérelmére elkövetett emberöléssel vádolt Cs. Krisztiánra arra az esetre, ha az előkészítő ülésen beismeri a bűnösség és lemond a tárgyalás jogáról is. Az ikrekre pedig 14 év 10 hónap, illetve 8 év 8 hónap szabadságvesztést indítványozott beismerés esetére. 

Nem tettek érdemi nyilatkozatot

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos a 24.hu-nak azt mondta, hogy Cs. Krisztián és az ikrek sem tettek a mai előkészítő ülésen érdemi nyilatkozatot.

3 másik vádlott is van

„Annyit mondtak csak, hogy nem ismerjük el a bűnösségünket és tárgyalás tartását kérjük”.  Az ügynek van három másik vádlottja is. Egyikük az egyik sértett rokona, neki csoportosan, társtettesként elkövetett garázdaság miatt kell majd felelnie, ahogy egy másik vádlottnak is. A hangfal elrablásában részt vevő lányt felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás miatt állítják majd bíróság elé a jövő héten. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszínelés a gyilkosság után – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán