„Ezekkel az enyingiekkel állandóan probléma volt” – mondja Tasnádi Péter, aki majdnem 16 évig volt börtönben és a magyar keresztapaként híresült el. Azt is elmondta, hogy egykor neki is fel kellett venni a harcot az enyingi maffiával, akiket állítása szerint egyszerűen el kellene tiporni.

Kegyetlen üzengetés

„Megölünk titeket, sírba teszünk” – üzenték az enyingi banda tagjai az érdi maffiának, akik szintén visszaüzenetek, hogy „gyertek találkozunk a temetőnél, ássátok meg a sírotokat” – idézi fel Tasnádi Péter egy videójában a tavaly nyáron történt érdi gyilkosság és bandaháború előzményeit. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Halálos bandaháború

Ahogy arról a Kékvillogón beszámoltunk, két többfős társaság brutális tömegverekedést rendezett 2020. július 30-án Érden, egy benzinkúton. A verekedést két család viszálya robbantotta ki. Az összetűzés során nem kímélték egymást: kövekkel, csövekkel, botokkal és késekkel mentek egymásnak a bandatagok, akik súlyosan meg is sebesítették egymást, egyember a helyszínen meghalt. EZT SE HAGYD KI! A magyar alvilág legendás alakja, Tasnádi Péter elmondta a véleményét, Mészáros Lőrincről és Várkonyi Andreáról

Az enyingi és az érdi bandák csatája

Forrás: Rendőrség

Az enyingiekkel mindig baj volt

A börtönviselt Tasnádi szerint az enyingiekkel mindig baj volt. Az ő idejében is rettegésben tartották a Balatont, nagy vonulásokat tartottak a siófoki Petőfi-sétányon, de az emberei kordában tartották őket – meséli Tasnádi. Mindig keresték a bajt – folytatja a “Keresztapa”. Mindenki emlékszik a Cozma-gyilkosságra Veszprémben, amikor falkába verődve, késekkel támadta a sportolókra egy szórakozóhelyen. Marian Cozma világhíres kézilabdázó nem élte túl az enyingiek tombolását akkor 2009-ben.

Késekkel, vasvillával

Tasnádi üzenetet is megfogalmazott az enyingi maffia tagjainak. Szerinte nem az a féri, aki kélsekkel, vasvillával felfegyverkezve, csoportba verődve lerohan valakit. Tasnádi szerint ha bajuk van valakivel, akkor az érintett egy az egy ellen álljon ki és bokszolják le „úgy, mint a mi időnkben” – fogalmazott a „Keresztapa”.

Ledöfni, mint a disznót

Tasnádi szerint ledöfni embereket, mint a disznókat, elképesztő és felháborító. Szerinte az is felháborító, hogy a magyar törvények ezt nem elég súlyosan ítélik meg. A keresztapa elmondása szerint az olyan emberülésért, amit az enyingiek csináltak Amerikában 99 év börtön jár, itthon pedig már szabadlábon vannak azok közül többen, akik Veszprémban a sportolókat szurkálták alig 10 évvel ezelőtt – mondta.

El kell tiporni ezeket

„Egyszerűen el kell tiporni ezeket” – fogalmazott Tasnádi Péter, aki szerint az előre megfontoltan rablógyilkosságot elkövetőkkel szemben nincs hely kegyelemnek. Sokkal súlyosabban kellene büntetni őket, mint amilyen a mai bírói gyakorlat.

Megpróbáltak erősködni

Tasnádi visszaemlékezése szerint 20-25 évvel ezelőtt, amikor ő és a csapata járta az országot és Balaton környékét az enyingiek csöndben voltak. “Volt akkor is probléma, megpróbáltak erősködni, de erővel vissza kellett őket téríteni a szándékuktól” – mondja Tasnádi Péter. Szerinte „most is meglenne rá a lehetőség, de a rendőrség nem tudom milyen megfontoltságból minket tett tönkre és nem az enyingi cigányokat” – állítja a keresztapa a videóban.

16 év börtönben

Tasnádi Péter legendás alakja a magyar alvilágnak. Különböző vádak, gyanúsítások és ítéletek miatt összesen csaknem 16 évet töltött börtönben. Az egyik vád szerint Tasnádi Péter megbízásából felgyújtottak egy autót a Hotel Hélia parkolójában még 2004 augusztusában és emiatt öt másik autó is megrongálódott.

Maró anyagot öntöttek az anyósára

Az ügyészség szerint Tasnádi Péter 2001-től 2007 végéig – személyes sérelmei megtorlásaként – bűncselekmények megszervezésére, elkövetésére adott utasítást, esetenként már a börtönből illegálisan kijuttatott levelekben, illetve telefonon. A célpontok között volt Tasnádi volt felesége és annak élettársa, a felesége ügyvédje, valamint anyósa is, akit maró anyaggal öntöttek le – írta a Népszava.

Emberölés előkészítése

A Fővárosi Bíróság Tasnádit 2009. május 12-én – első fokon – hat év börtönbüntetésre és 6 millió 300 ezer forintos vagyon­elkobzásra ítélte, valamint hat évre eltiltotta a közügyektől. Tasnádi Pétert a bíróság bűnösnek mondta ki visszaesőként elkövetett, kétrendbeli emberölés előkészületében és kétrendbeli, felbujtóként elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés bűntettében.

Felbujtás és testi sértés

Az akkori nem jogerős ítélet szerint a vállalkozó ezek mellett bűnös felbujtóként elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó testi sértést, bűnlajstromán szerepel még felbújtóként rongálás, sikkasztás, csalás, zsarolás, lopás elkövetése is. 2016-ban szabadult, 2017-ben ismét börtönbe került, majd nem sokkal később ismét kiszabadult. Tasnádi Péter 71 éves, börtönévei előtt a Magyar Ökölvívó Szövetség korábbi elnökségi tagja volt, eddig három könyve jelent meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Tasnádi Péter – Forrás: Facebook