Tavaly nyáron halálos baleset történt Vas megyében, egy személyautó ütközött egy traktorral, meghalt egy 5 éves gyerek. Az ügyben hétfőn kezdődött a bírósági tárgyalás, a traktor vezetője elismerte bűnösségét.

Halálos baleset

A Kékvillogó.hu is megírta,  tavaly  július 24-én, Nemeskolta és Sorkifalud között. a szabályosan közlekedő autóból munkagép szakította ki az édesanyja mögött és kistestvére mellett gyermekülésben ülő, szabályosan bekötött kislányt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt történt a tragédia

Az anya próbálta újraéleszteni kislányát

A balesetben nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedő anya a mentők kiérkezéséig fáradhatatlanul végezte  a felborult traktor előtt megtalált kislányának újraélesztését.

Az apának megüzenték lánya halálát

A kis Rozinával mentő robogott a szombathelyi kórházba. Németországban tartózkodó édesapja azonnal elindult Magyarországra, de még messze járt, amikor megkapta a szülők számára legfájdalmasabb hírt: Rozina elment. A kórházban a kislány édesanyja és nagymamája még el tudott  búcsúzni a gyermektől.

Műszaki hibára hivatkozott a sofőr

A baleset után a  112 Press megtalálta a traktort vezető férfit, aki összetörten nyilatkozott a lapnak. A 20 éves férfi azt mondta, műszaki hiba miatt nem tudott megállni, amit villogással jelzett az előtte haladó kísérőjárműnek.

A felborult traktor a baleset után – Forrás: 112press

Hiába figyelmeztette a kísérő autót

Annak sofőrje próbálta figyelmeztetni a védett útvonalon haladó Mazdát, de nem járt sikerrel. A traktor a Mazda hátsó oldalába csapódott.

Kiszakadt a gyermekülés

Ennek következtében kiszakította az autóból a gyerekülést, amit a kocsi mellett találtak meg az úton. A benne ülő kislány meghalt, a kistestvére sérülés nélkül megúszta a balesetet.

Beismerte bűnösségét

Hétfőn tartották a bíróságon az előkészítő tárgyalást. A vádirat ismertetése után a traktor sofőrje elismerte a bűnösségét a vádiratban foglaltaknak megfelelően és nem merült fel kétely a beismerés önkéntességét illetően.

Ellentmondások a vallomásokban

Dr. Tihanyi Márk bíró ezután rámutatott néhány ellentmondásra a korábbi vallomások között, majd megtagadta a beismerő nyilatkozat elfogadását és hivatalból bizonyítást rendelt el. A műszaki szakértő meghallgatását tartotta fontosnak.

A járművek műszaki állapota

A bíró kiemelte, hogy a szakértői vélemény nem kellő pontossággal jelölte meg azt, hogy a balesetben részes két jármű műszaki állapota kihathatott-e a baleset eredményének bekövetkezéséhez, azaz a halálesethez. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: 112press