Nem vette észre a darus teherautó sofőrje, hogy a daru gémje elszabadult és egymás után darálja le a milliókba kerülő kék táblákat az M0-ás felett. Az esetről videó készült, így nem menekülhetett meg a tettes. A felvételt a cikkünk alján nézheted meg. 

Egymás után zúzta le a táblákat

Néhány hete bejelentést kapott a Magyar Közút dunakeszi mérnöksége, hogy az M0-s autóúton, az M3-as autópálya csomópontja előtt egy teherautó nyitott gémmel közlekedve lezúzta az egyik portáltáblánkat és lehúzódott a leállósávra. A közútkezelő útellenőre azonnal a helyszínre sietett, de addigra csak egy olajfolt maradt a helyszínen. A szakemberek azonban nem hagyták annyiban a dolgot és összesen 21 forgalomfigyelő kamerán keresztül visszakövették a kárt okozó jármű útvonalát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egymás után rongálta a táblákat

Mint kiderült, mobilházat szállított, mikor a nyitott gémmel először leverte az egyik pálya fölött található portáltáblát, majd utána a következőnél is próbált átmenni, lassított, de így sem sikerült neki a manőver és azt is megrongálta. A kamionos ezután lehúzódott, visszacsukta a gémet és továbbhajtott.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A reklámfelirat alapján találták meg

A kameraképek alapján az autó olldalán olvasható weboldalon keresztül felvették a közutasok a szállító céggel a kapcsolatot. A cég képviselője azonnal bement a Közút dunakeszi telephelyére, nagyon pozitív és készséges volt, elismerte, hogy a sofőrjük hibázott, sajnos nekik nem jelezte korábban a kamionosuk az esetet, de a biztosítókon keresztül elindulhatott az ügyintézés.

Milliós kár

A két portáltábla cseréje több millió forint, ami ráadásul ideiglenes korlátozással is jár majd, ezért is igyekeztek megtalálni a közutasok a balesetet okozó sofőrt. Szerencsére maga a portálszerkezet nem sérült meg. Ugyanakkor nem egyedi esetről van szó: gyakori, hogy úttartozékokat megrongálnak autósok, majd elmennek a helyszínről, pedig ha van biztosításuk, akkor azon keresztül ezeket a károkat gyorsan és egyszerűen lehetne rendezni. Az ilyen típusú helyreállítási munkák országosan évente több százmillió forintot emésztenek fel – írta a Magyar Közút a portálunknak küldött közleményében. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt a videó:

@magyarkozut bejegyzése
Megtekintés a Threads alkalmazásban

Kiemelt kép: részlet a fenti videóból