A Budapesti 14. és 16. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben vallási tisztelet tárgyának megrongálása miatt és végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta vele szemben.

Rongált a templomban

A vádirat szerint egy 49 éves férfi 2021. június 30-án, délben bement a 14. kerületben a Bosnyák téri templomba, ahol megrongált különböző kegyeleti tárgyakat. A rongálót a rendőrség fél órán belül elfogta.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nagy kárt okozott

Az elkövető egy szobrot ledöntött a talapzatáról, egy másikban is kárt okozott, összetört több üvegtárgyat és egy zászlórudat, valamint gyertyatartókat is megrongált. A sérülések egy része javítható volt, a cselekménnyel a férfi több mint százezer forint kárt okozott.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A megrongált kegytárgyak

Forrás: police.hu

Korlátozott képességű a férfi

Az igazságügyi elmeorvos szakértői vélemény szerint az elkövető nem látta át teljesen tettének következményeit, ebben enyhe-közepes fokban korlátozott volt.

Felfüggesztett börtönt kértek rá

A Budapesti 14. és 16. Kerületi Ügyészség a férfit vallási tisztelet tárgyának megrongálásával vádolja és arra tett indítványt, hogy a bíróság – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésében végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az elkövetőről az ügyészség az alábbi videót tette közé

Kiemelt kép: a megrongált kegytárgy – Forrás: police.hu