A Nógrád megyei rendőrök több mint félmázsa, többszáz millió forint értékű kábítószert foglaltak le egy 52 éves férfi és társa lakásán, ezzel megakadályozva annak forgalomba hozatalát.

Két férfit fogtak el

A Pásztói Rendőrkapitányság a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság munkatársai közreműködésével, bűnügyi akció során együttműködve 2022. január 25-én Szurdokpüspökiben egy 52 éves és egy 19 éves férfit fogtak el. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Árulták a drogot

A Pásztói Rendőrkapitányság 2021. augusztus 24-én rendelt el nyomozást kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt, mivel a beszerzett bűnügyi információ alapján felmerült a gyanú arra, hogy az idősebb férfi és fia a településen és annak vonzáskörzetében kábítószert árult.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

FRISS!

Rengeteg kábítószert találtak náluk

A felderítés során beszerzett adatok eredményeképpen a rendőrök megjelentek a két férfi ingatlanában, ahol kutatást tartottak. Ennek során a lakás pincéjében és padlásán több zsákban és más csomagolóanyagban összekészítve több mint 55 kg különböző fajtájú és különböző módon tárolt kábítószert találtak meg, így – az előzetes szakértői vélemény alapján – 44013 gramm marihuánát, 8389 gramm kokaint, továbbá 2786 gramm ketamint foglaltak le.

Videón az elfogás:

Eszközöket is lefoglaltak

A nyomozók az ingatlanban további kábítószer fogyasztásához és  kereskedelemhez szükséges eszközöket, növényi őrlőt, mérleget, valamint fóliázó készüléket is találtak, amelyeket szintén lefoglaltak, írja a police.hu.

Őrizetbe vették őket

A hatóság tagjai elfogták és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították a két férfit. Az 52 éves szurdokpüspöki lakost jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt, a 19 éves férfit kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Mindkét férfit őrizetbe vették, és az 52 éves férfi letartóztatásának indítványozására előterjesztést tettek. 

Ez is édekelhet:

Pénz, autók, egyéb vagyontárgyak és készpénz

A bűncselekmény elkövetéséből származó vagyon elvonása érdekében a vagyonvisszaszerzés keretében a gyanúsítottaktól a rendőrök több millió forint értékben gépkocsikat, motorkerékpárt, egyéb vagyontárgyakat, valamint készpénzt foglaltak le. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: police.hu videorészlet