Egészen döbbenetes, de az ügyészség egy napon belül két állatkínzós esetről is beszámolt. Az egyik Nógrád vármegyében, míg a másik Veszprém vármegyében történt. Az előbbi eset során egy nő hanyagolta el a kutyáját, utóbbi esetben pedig egy férfi lőtt meg egy védtelen macskát.

Magára hagyta a kutyát

Az ügyészség tájékoztatása szerint vádat emeltek egy 61 éves nő ellen, akinek kutyáját súlyosan lesoványodott állapotban találták meg, miután a nő hosszabb időre dolgozni ment, és az ebet magára hagyta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Láncra kötve

A nyomozás adatai szerint a vádlott karancsaljai házának szobái 2022. március elején kiégtek, ezért Budapestre ment hosszabb időre dolgozni, úgy, hogy a tigriscsíkos-fehér kutyáját egy 70 cm hosszú láncra kötve magára hagyta a háza egyik szobájában anélkül, hogy gondozásáról, ellátásáról gondoskodott volna.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A rendőrség találta meg

Az állatot 2022. március 17-én lesoványodott, elhanyagolt állapotban találták meg a rendőrség munkatársai. A nővel szemben a Salgótarjáni Járási Ügyészség állatkínzás miatt emelt vádat és felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Fotón a kutya:

Állatkínzás Veszprém vármegyében

Az ügyészség ezen túlmenően egy Veszprém vármegyei esetről is beszámolt, mint írják állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a vadásszal szemben, aki 2022 szeptemberében macskára lőtt az egyik bakonyi falu közelében felállított vadászlesről.

Bérvadászat

A vádirat szerint a 27 éves, vadászvizsgával rendelkező férfi bérvadászati szerződés alapján vadászott a területen és 2022. szeptember elején az esti órákban a vadászlesen tartózkodott. 

Macskára célzott

Az elkövető azonban vad helyett indokolatlanul egy, a közeli háznál élő macskát lőtt meg, melynek következtében az egyéves fekete színű, rózsaszín nyakörvet viselő macska bal mellső lábában a csont szilánkosra tört és a szövetek is súlyosan sérültek.

Sántítani fog

Az állat sérülése a gondos orvosi ellátás ellenére is maradandó egészségkárosodással járt, melynél fogva a cica egész életében sántítani fog. Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását, valamint a férfi vadász foglalkozástól történő eltiltását indítványozta a Pápai Járásbíróságnak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a megmentett kutya – Forrás: ügyészség