A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetése súlyosítását indítványozza annak a férfinak, aki a mobiltelefonján gyerekek fotóit tárolta, akik ruhátlanok voltak.

Feltöltötte a netre

Az ítélet szerint a férfi 2022. január 5-én 7 db, gyermekekről készült, ruhátlan fotót töltött fel egy közösségi médiás alkalmazásra. Ezzel pedig lehetővé tette, hogy a helytelen felvételeket az ismerősei is megtekinthessék. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rengeteg fotó volt a mobilján

A nyomozó hatóság 2022. június 13-án lefoglalta a férfi mobiltelefonját, amelyen 187 db olyan felvétel talált, melyen gyerekek találhatók, jellemzően ruha nélkül. A férfi által tartott, valamint továbbított felvételeken tizenkettedik életévét be nem töltött személyek is szerepeltek.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Gyerekek közelébe soha

A Tatabányai Törvényszék a vádlottat 2 év börtönbüntetésre, 5 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozástól, amely révén kiskorúakkal kerülne kapcsolatba.

Beismerte

A férfi a bűncselekmények elkövetését a vádirattal egyezően az előkészítő ülésen beismerte, az ítéletet ő és a védője is tudomásul vette. Az ítélet ellen az ügyész jelentett be fellebbezést, a büntetés súlyosítása érdekében. Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

Kamu álláshirdetésekkel csábította a lányokat

Ahogyan arról a Kékvillogó is beszámolt nem jogerősen négy év börtönre ítélte egy férfit, aki ruhátlan képeket kért fiatal lányoktól, akiknek azt ígérte munkát is ad nekik. A Pesti Központi Kerületi Bíróság elsőfokú ítélete szerint az elsőrendű vádlott valótlan állásajánlatokat tett közzé ingyenes apróhirdetési oldalakon: 14 éves kortól fiatal lányoknak kínált divat-, fehérnemű- illetve bikinimodell, valamint hostess és szoláriumi recepciós munkákat. 

Fehérneműs, ruhátlan képek

A férfi valódi modellügynökségek és szoláriumok képviselőjének adta ki magát, elnyerte a sértettek bizalmát és fehérneműs, illetve ruhátlan képeket, bemutatkozó videókat kért róluk. Ezeket sokszor feltöltötte közösségi médiafelületekre, így a nagy nyilvánosság számára hozzáférhetővé tette.

Hirdetések

A vádlott tudta, hogy a képeken, videókon részben 18. életévüket be nem töltött személyek szerepelnek. A vádlott a sértettek képeit és videóit felhasználva olyan hirdetéseket is feltöltött a netre, amikben azt állította a lányok a testüket árulják. Ezeken a reklámanyagokon a sértettek arcukról és nevükről felismerhetőek voltak.

Börtön

Az elsőrendű vádlott beismerte a bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A Pesti Központi Kerületi Bíróság csütörtökön kimondta a vádlott bűnösségét és a négy év börtön mellett végleges hatállyal eltiltotta a vádlottat minden olyan foglalkozástól, amely révén kiskorúakkal kerülhetne kapcsolatba.

Hiszékeny fiatalok

A közlemény szerint az eljáró bíró szóbeli indokolásában hangsúlyozta: a hiszékeny fiatal lányok a „jobb élet” és könnyű pénzkereseti lehetőség reményében küldték a vádlottnak ruhátlan fotóikat.

Nem gondoltak a következményekre

Azzal azonban nem számoltak, hogy ez későbbi életükre milyen hatással lesz azáltal, hogy a vádlott a képeket a közösségi oldalakon családtagjaik, barátaik, távolabbi ismerőseik és idegenek számára is hozzáférhetővé tette.

Fellebbeztek

Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így a per a Fővárosi Törvényszéken folytatódik másodfokon – közölték. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció