Nem jogerősen négy év börtönre ítélte egy férfit, aki ruhátlan képeket kért fiatal lányoktól, akiknek azt ígérte munkát is ad nekik.

Valótlan állásajánlatok

A Pesti Központi Kerületi Bíróság elsőfokú ítélete szerint az elsőrendű vádlott valótlan állásajánlatokat tett közzé ingyenes apróhirdetési oldalakon: 14 éves kortól fiatal lányoknak kínált divat-, fehérnemű- illetve bikinimodell, valamint hostess és szoláriumi recepciós munkákat. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fehérneműs, ruhátlan képek

A férfi valódi modellügynökségek és szoláriumok képviselőjének adta ki magát, elnyerte a sértettek bizalmát és fehérneműs, illetve ruhátlan képeket, bemutatkozó videókat kért róluk. Ezeket sokszor feltöltötte közösségi médiafelületekre, így a nagy nyilvánosság számára hozzáférhetővé tette.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hirdetések

A vádlott tudta, hogy a képeken, videókon részben 18. életévüket be nem töltött személyek szerepelnek. A vádlott a sértettek képeit és videóit felhasználva olyan hirdetéseket is feltöltött a netre, amikben azt állította a lányok a testüket árulják. Ezeken a reklámanyagokon a sértettek arcukról és nevükről felismerhetőek voltak.

Börtön

Az elsőrendű vádlott beismerte a bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A Pesti Központi Kerületi Bíróság csütörtökön kimondta a vádlott bűnösségét és a négy év börtön mellett végleges hatállyal eltiltotta a vádlottat minden olyan foglalkozástól, amely révén kiskorúakkal kerülhetne kapcsolatba.

Hiszékeny fiatalok

A közlemény szerint az eljáró bíró szóbeli indokolásában hangsúlyozta: a hiszékeny fiatal lányok a „jobb élet” és könnyű pénzkereseti lehetőség reményében küldték a vádlottnak ruhátlan fotóikat.

Nem gondoltak a következményekre

Azzal azonban nem számoltak, hogy ez későbbi életükre milyen hatással lesz azáltal, hogy a vádlott a képeket a közösségi oldalakon családtagjaik, barátaik, távolabbi ismerőseik és idegenek számára is hozzáférhetővé tette.

Fellebbeztek

Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így a per a Fővárosi Törvényszéken folytatódik másodfokon – közölték. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Drogbiznisz: ebbe a barber shopba nem csak hajat vágatni mentek az emberek – videó

Kiemelt kép: Illusztráció