Családi vállalkozásként működött a kábítószerbiznisz. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) debreceni egysége nemrég felszámolta az illegális üzletet.

Extra pénz

Egy Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei férfifodrász a gyanú szerint havi keresetét dílerkedéssel egészítette ki. A drogterjesztésbe beszervezte a feleségét, az anyósát, de még a szeretőjét is. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A hajvágáson túl

Az NNI debreceni nyomozói felderítették, hogy a 24 éves kisújszállási férfi által üzemeltetett borbélyüzlet a hajvágáson és a borotváláson túl tárolta a kábítószert is. De volt, hogy a drogot a városban bérelt garázsában rejtette el, amelyet a nyomozók azonosítottak. Ott több csomag különböző típusú kábítószert és annak porciózásához használt eszközöket, csomagolóanyagokat találtak a kutatás során.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kiporciózták a drogot

A családfő hol a feleségével, hol a barátnőjével ment nyélbe ütni az üzletet. Az előre kiporciózott drogot ilyenkor vagy az alsónadrágjába rejtette el, vagy a nők melltartójába. Az anyósa segített a kábítószer tárolására szolgáló ingatlanok bérlésében, illetve a bűnös tevékenységből származó vagyon kezelésében.

Tavasz óta

A bizonyítékok alapján az illegális üzletet tavasz óta működtette a család. Volt, hogy fogyasztóknak adtak el a kábítószerből, de jó néhány terjesztővel is kapcsolatban álltak. A házaspár a bevételekből rövid időn belül nagy vagyonra tett szert. Új ingatlant vásároltak, és cserélgették nagy értékű gépkocsijaikat.    

Elfogták őket

A négy elkövetőt a KR NNI debreceni osztálya szeptember 27-én fogta el. Egyszerre négy helyen tartottak kutatásokat. A megtalált kábítószerek mellett különböző, porciózáshoz és csomagoláshoz használt tárgyakat és eszközöket is lefoglaltak a rendőrök a lakásokban, ahogy a bűnös üzlet során használt több mobiltelefont is.

Rengeteg pénz

De lefoglaltak közel 5,5 millió forintot, valamint két gáz- és riasztófegyvert is, valamint vagyonvisszaszerzés keretében két nagy értékű autót. Ezen túl zár alá vették a házaspár tulajdonában lévő kisújszállási házat is.

Kihallgatták őket

A 24 éves férfit, a 23 éves feleségét, a 41 éves anyósát, valamint a 22 éves szeretőjét is gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt, majd mindegyiküket bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat. A Szolnoki Járásbíróság a házaspárt letartóztatta, míg a másik két nőt bűnügyi felügyelet alá helyezte.

Bővülhet a kör

A nyomozók az eljárás további részében a kábítószert vásárló személyeket is azonosítja, így várhatóan a gyanúsítotti kör a jövőben bővülni fog. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videón az elfogás:

Kiemelt kép: Illusztráció