Egy forgatásra kellett mennie, ezért nem vett részt az első bírósági tárgyalásán Árpa Attila. A színészt azzal vádolja az ügyészség, hogy kábítószerrel kereskedett, 2019-ben saját otthonában, egy buli közben csaptak le rá a rendőrök. Árpa Attila korábban azt mondta, volt barátnője jelenthette fel bosszúból.

Egy buli közben csaptak le a rendőrök

Árpa Attila budapesti otthonát 2019-ben lepték el a rendőrök, miközben a színész és barátai a kertben kártyáztak. A nyomozók régóta figyelhették az érintetteket, s feltételezték, a társaság több tagja is kábítószert vásárol és ad el.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez áll a vádiratban

„A másodrendű vádlott, Árpa Attila rendszeres kokainvásárló volt 2018-tól. Ismerőseinek is kínálta a kábítószert az otthonában a baráti összejövetelek alatt, hogy a vendégek kívánsága szerint rendelkezésre álljon kokain”  – írja az ügyészség vádiratában.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ismerőseinek is szerzezhetett kábítószert

Az első tárgyláson ismertetett vádirat azt is tartalmazza, hogy „Árpa Attila saját és ismerősei részére vásárolt alkalmaként, 0,7-3,5 g közötti mennyiséget, porciónként 20 ezer forintért. Árpa Attila megállapodott az ügy harmadrendű vádlottjával, hogy az a negyedrendűvel beszerzi a kábítószert az elsőrendű vádlottól, majd Árpa kifizeti a vételárat. A nyomozóhatóság 2019 márciusában Árpa otthonában kapta el őket”.

Tagadja a vádakat

Bár Árpa korábban azt állította, hogy nem fogyasztott, nem birtokolt, s nem is kereskedett kábítószerrel, a vádhatóság szerint a színész bűncselekményt követett el, amelyért akár két év börtönbüntetésre is ítélhető.

Bosszút emleget Árpa Attila

Árpa Attila az eset után ezt nyilatkozta “Sosem tagadtam, hogy drogoztam, de nem vagyok díler! A házkutatás után megtudtam, névtelen feljelentés miatt jöttek ki hozzám. Már akkor tudtam, hogy egy korábbi barátnőm állhat az egész mögött. Fél évvel később kaptam egy papírt a feljelentés szövegével, amelyben az állt: „én látom el az egész hazai celebvilágot droggal”. Ezt egyszer szó szerint mondtam az exemnek, de csak viccből. Innentől viszont egyértelmű volt, hogy ő tette a feljelentést. Nem meglepő, miután szakítottam vele, megígérte, hogy pokollá teszi az életemet.” 

Azt állította, nem találtak nála drogot

„Teljesen értetlenül állok az egész előtt, érdekes, hogy az ügyészség a házkutatást előszeretettel emlegeti, de annak kimenetelét nem, ugyanis nem találtak sem nálam, sem a jelenlevőknél, sem az ingatlanban kábítószert és egyik tanúvallomás sem támasztja alá a vádat. És csak magamat tudom ismételni, nem voltam, nem vagyok és sosem leszek drogkereskedő. A fogyasztást sosem tagadtam, az elterelést elvégeztem.”

Nem jelent meg a tárgyaláson

Az első tárgyalást kedden tartották nem a Budapest Környéki Törvényszék tárgyalótermébe, ahová Árpa Attila nem érkezett meg. Távollétéről viszont igazolást nyújtott be. Mint kiderült, nem egészségi problémák miatt nem foglalt helyet a vádlottak padján, hanem filmes munkái szólították el.

Forgatás miatt volt távol

„Igazoltan vagyok távol a tárgyalásról, szerepelek egy nemzetközi sorozatban, és a forgatásra való tekintettel engedélyt kaptam, hogy távol maradjak. Minden felmerülő kérdésre az ügyvédem tud választ adni” – mondta a Blikknek a színész.

Felfüggesztett börtönt kaphat

Amennyiben a következő előkészítő ülésen, amelyen már meg kell jelennie, a vádirattal megegyezően bűnösnek vallja magát, nem kell évekig a bíróságra járnia, s az ügyész ajánlata szerint mindössze egy év tíz hónap börtönbüntetést kap, amelynek végrehajtását négy évre felfüggesztik, így – hacsak a következő években nem ítélik el más ügy miatt – nem kell börtönbe mennie.

„Nem kereskedtem droggal”

„Ez a vád nem tükrözi a valóságot, úgy vélem, kicsi a valószínűsége, hogy a bíróság elítél. Az ügyészség eléggé kifejező módon csupán felfüggesztett szabadságvesztést kért rám, miközben drogkereskedelemmel vádol. Ez azért mindent elárul. Egyet tudok: Árpa Attila nem kereskedett kábítószerrel – nyilatkozta korábban a színész. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Árpa Attila – Forrás: Life tv