Egy forgatásra kellett mennie, ezért nem vett részt az első bírósági tárgyalásán Árpa Attila. A színészt azzal vádolja az ügyészség, hogy kábítószerrel kereskedett, 2019-ben saját otthonában, egy buli közben csaptak le rá a rendőrök. Árpa Attila korábban azt mondta, volt barátnője jelenthette fel bosszúból.

Egy buli közben csaptak le a rendőrök

Árpa Attila budapesti otthonát 2019-ben lepték el a rendőrök, miközben a színész és barátai a kertben kártyáztak. A nyomozók régóta figyelhették az érintetteket, s feltételezték, a társaság több tagja is kábítószert vásárol és ad el.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez áll a vádiratban

„A másodrendű vádlott, Árpa Attila rendszeres kokainvásárló volt 2018-tól. Ismerőseinek is kínálta a kábítószert az otthonában a baráti összejövetelek alatt, hogy a vendégek kívánsága szerint rendelkezésre álljon kokain”  – írja az ügyészség vádiratában.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ismerőseinek is szerzezhetett kábítószert

Az első tárgyláson ismertetett vádirat azt is tartalmazza, hogy „Árpa Attila saját és ismerősei részére vásárolt alkalmaként, 0,7-3,5 g közötti mennyiséget, porciónként 20 ezer forintért. Árpa Attila megállapodott az ügy harmadrendű vádlottjával, hogy az a negyedrendűvel beszerzi a kábítószert az elsőrendű vádlottól, majd Árpa kifizeti a vételárat. A nyomozóhatóság 2019 márciusában Árpa otthonában kapta el őket”.

Tagadja a vádakat

Bár Árpa korábban azt állította, hogy nem fogyasztott, nem birtokolt, s nem is kereskedett kábítószerrel, a vádhatóság szerint a színész bűncselekményt követett el, amelyért akár két év börtönbüntetésre is ítélhető.

Bosszút emleget Árpa Attila

Árpa Attila az eset után ezt nyilatkozta “Sosem tagadtam, hogy drogoztam, de nem vagyok díler! A házkutatás után megtudtam, névtelen feljelentés miatt jöttek ki hozzám. Már akkor tudtam, hogy egy korábbi barátnőm állhat az egész mögött. Fél évvel később kaptam egy papírt a feljelentés szövegével, amelyben az állt: „én látom el az egész hazai celebvilágot droggal”. Ezt egyszer szó szerint mondtam az exemnek, de csak viccből. Innentől viszont egyértelmű volt, hogy ő tette a feljelentést. Nem meglepő, miután szakítottam vele, megígérte, hogy pokollá teszi az életemet.” 

Azt állította, nem találtak nála drogot

„Teljesen értetlenül állok az egész előtt, érdekes, hogy az ügyészség a házkutatást előszeretettel emlegeti, de annak kimenetelét nem, ugyanis nem találtak sem nálam, sem a jelenlevőknél, sem az ingatlanban kábítószert és egyik tanúvallomás sem támasztja alá a vádat. És csak magamat tudom ismételni, nem voltam, nem vagyok és sosem leszek drogkereskedő. A fogyasztást sosem tagadtam, az elterelést elvégeztem.”

Nem jelent meg a tárgyaláson

Az első tárgyalást kedden tartották nem a Budapest Környéki Törvényszék tárgyalótermébe, ahová Árpa Attila nem érkezett meg. Távollétéről viszont igazolást nyújtott be. Mint kiderült, nem egészségi problémák miatt nem foglalt helyet a vádlottak padján, hanem filmes munkái szólították el.

Forgatás miatt volt távol

„Igazoltan vagyok távol a tárgyalásról, szerepelek egy nemzetközi sorozatban, és a forgatásra való tekintettel engedélyt kaptam, hogy távol maradjak. Minden felmerülő kérdésre az ügyvédem tud választ adni” – mondta a Blikknek a színész.

Felfüggesztett börtönt kaphat

Amennyiben a következő előkészítő ülésen, amelyen már meg kell jelennie, a vádirattal megegyezően bűnösnek vallja magát, nem kell évekig a bíróságra járnia, s az ügyész ajánlata szerint mindössze egy év tíz hónap börtönbüntetést kap, amelynek végrehajtását négy évre felfüggesztik, így – hacsak a következő években nem ítélik el más ügy miatt – nem kell börtönbe mennie.

„Nem kereskedtem droggal”

„Ez a vád nem tükrözi a valóságot, úgy vélem, kicsi a valószínűsége, hogy a bíróság elítél. Az ügyészség eléggé kifejező módon csupán felfüggesztett szabadságvesztést kért rám, miközben drogkereskedelemmel vádol. Ez azért mindent elárul. Egyet tudok: Árpa Attila nem kereskedett kábítószerrel – nyilatkozta korábban a színész. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Árpa Attila – Forrás: Life tv