A tettes kifigyelte idős áldozata szokásait, majd egy éjszaka bemászott az ablakán. Amikor a zajra felébredt a férfi, ellene fordult.

Feltételesen sem engednék szabadlábra

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség nem bocsátaná még feltételesen sem szabadlábra azt a férfit, aki egy idős embert olyan súlyosan bántalmazott, hogy az életét veszítette. A vádlottat életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték. A fegyházbüntetésből aligha szabadulhat majd. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Italozott, nem volt jövedelme sem

A tettes rendszeresen fogyasztott alkoholt, családjával rendkívül szerény körülmények között éltek. Rendszeres bevételük nem volt, így anyagi gondokkal küzdöttek. Erre keresett megoldást a vádlott.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Így akart pénzt szerezni

A tettes úgy döntött, hogy bűncselekménnyel fog szert tenni némi pénzre. A közelben lakott egy idős, 81 éves férfi. Kifigyelte az ingatlanát, a szokásait valamint azt is, hogy mikor látogatják.

Egy januári éjszakán követte el szörnyű tettét

Végül elhatározta magát, és az ablakon keresztül mászott be az idős férfihoz. Amíg érték után kutakodott, zajt csapott, amire felébredt az áldozat. A tettes nem próbált elmenekülni, hanem rátámadt a 81 éves férfira.

Kegyetlen volt a támadó

A támadó előbb ököllel ütötte áldozatát. Ezt követően egy éles tárggyal ütést mért a fejére, végül pedig ráült a földön fekvő sértett hátára. Az idős férfi nyakát hátrafeszítette, majd amikor már eszméletlen volt, legalább három alkalommal nagy erővel fejberúgta.

Ezek is érdekelhetnek!

Nem talált értéket a vádlott

Miután a házban lakó idős férfit helyben hagyta a támadó, tovább kutatott értékek után. Sem pénzt, sem semmilyen más értéktárgyat nem talált azonban, csupán egy üveg bort. Ennek értéke mintegy ezer forint volt, azt vitte csupán magával.

A sértett belehalt a támadásba

Az áldozat rendkívül súlyos sérüléseket szenvedett. Már a helyszínen bele is halt a sérüléseibe.

Erre lehet számítani

Miután az ítéletet tudomásul vette az ügyészség, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett. Ugyanakkor a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a bíróság döntése törvényes és megalapozott. A támadó rendkívül brutálisan bántalmazta, súlyos testi-lelki sérüléseket okozott áldozatának, aki védekezésre képtelen volt.

Súlyosító körülmények

Több súlyosító körülmény is terheli a támadót. A lehető legsúlyosabb büntetés célja az, hogy a férfit véglegesen kizárják a társadalomból. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív