Nem csak ketten mentek egy ellen, de biztos, ami biztos alapon késsel is fenyegették az utcazenészt a becsületesen szerzett adományaiért.

A városok forgalmas helyeinek állandó szereplői az utcazenészek, akik szolgáltatásukkal némi pénzt tudnak keresni és az arra járóknak pozitív élményeket adni.

Sajnos már ők sincsenek biztonságban, amire a police.hu oldalon közre adott eset is jó példa.

Még szerdán, augusztus 12-én este 7 után Győrben, a vasútállomás aluljárójában áthaladó rendőrjárőrt állította meg egy ott gitározó utcazenész.

A hangszeres szórakoztató elpanaszolta, hogy két férfi késsel fenyegetőzve elrabolta a gitározással összegyűlt pénzét.

A kirabolt zenész elmondta, hogy a két rabló először csak pénzt kért tőle, de mikor ő nem adott nekik a bevételből, közölték vele, hogy ez az ő területük, majd egyikük egy kést vett elő, amivel megfenyegette őt és a gitártokban lévő összes adományt elvették tőle, majd távoztak.

A rendőrök a vallomások és a biztonsági felvételek alapján beazonosították a két támadót. Kiderült, hogy a 25 éves L. Dávidot és B. Istvánt rabolta ki és fenyegette meg a győri utcazenészt.

Alig 24 órán belül augusztus 13-án a reggeli órákban fülest kaptak a rendőrök arról, hogy Győrben, egy Kiss Ernő utcai házba látták bemenni a két rablót, ahol a járőrök megtalálták és elfogták őket.

Kiemelt kép: elfogott tolvajok – Forrás: police.hu