Gyógyszert, csokoládét, szerszámokat és laptopot is zsákmányolt a tolvaj, ám végül egy kerékpárbolt lett a veszte.

Szép hosszú listával büszkélkedhet a tolvaj, aki elsőként egy felújítás alatt álló domonyi házba tört be júniusban.

Az épületből szinte mindent elvitt, ami csak mozdítható volt: flexet, szerszámokat, hosszabbító kábelt, de a partvist és a vödröt sem hagyta ott.

Tíz nappal később egy galgahévízi ház ablakáról levágta a szúnyoghálót, ahonnan egy laptopot vitt magával.

A 24 éves “szorgalmas” férfi augusztus 10-én éjjel sem unatkozott első körben egy gödöllői egészségügyi intézmény előtt parkoló autó ablakát dobta be egy kővel, majd abból csokoládét, kávét, gyógyszert, nedves törlőkendőt és vércukor méréséhez használatos tesztcsíkot lopott el.

Tovább ment, majd egy helyi mozi egyik vészkijáratként szolgáló ajtaját is befeszítette, de ott nem talált semmi magának valót.

Az éjjel még ekkor sem ért véget számára, útja a gödöllői piacra vezetett. Ott az egyik árustandon lévő ponyvát összekötő madzagot szakított szét, majd a pavilont feldúlta, tésztát, fokhagymát, fűszerpaprikát, babot és tojást spájzolt be magának.

Nem volt azonban szerencséje a kerékpárbolttal, ahová ezt követően, hajnali két óra körül próbált meg bejutni. Mivel nem volt már buszjárat, a domonyi férfi a bicikliboltot meglátta és úgy gondolta hazateker egy drótszamárral. Ahogy az üzlet ablaküvegét betörte, pechjére megszólalt a riasztó, így bringa nélkül távozott.

A gödöllői rendőrök számos eset után sikeresen azonosították a férfit, R. Gyulát, akit augusztus 11-én, kedden Domonyban elfogták, és aki később beismerte tetteit.

Kiemelt kép: részlet a rendőrség videójából