Ismét záporok és zivatarok törik majd meg a hőséget országszerte, nem árt felkészülni rá, különösen, ha útnak indulunk.

Az időjárás erre a hétvégére ismét megviccel bennünket. Jelentős lehűlésre nem kell készülni, többfelé továbbra is 30 Celsius-fok körül alakulnak a maximumok – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán.

Pénteken a Dunántúl nagy részén és a középső megyékben borús, felhős időre készüljünk, de azért a nap is megmutatja majd magát.

Sok napsütés ezúttal az északkeleti országrészben élőknek kedvez.

Azonban ország területén több helyen lehet zápor, zivatar, ami mindig veszélyeket rejt magában. A szél leginkább a zivataros területeken erősödhet meg, sőt viharossá is válhat. Pénteken a leghidegebb órákban 14-20 fok lesz. Napközben 26-32 fokig melegszik a levegő.

A legrosszabb idő szombaton lesz, várható zápor, akár viharos széllel kísért zivatar. A minimumhőmérséklet 13-19 fok, a maximumhőmérséklet 24-30 fok között valószínű.

Lényegében az egész országot érintő esőzések, zivatarok, felhőszakadások miatt sok megyére elsőfokú riasztást adtak ki.

Vasárnapra javul a helyzet, napos időre számíthatunk, de előfordulhatnak még több helyen záporok, sőt viharos széllel kísért zivatarok is. 

A legalacsonyabb hőmérséklet 13-18 fok, a legmagasabb hőmérséklet 26-31 fok között alakul. Tény, hogy az esőfelhők már elvonulóban lesznek vasárnap, ám a zivatarok miatt elsőfokú riasztást adtak néhány megyére.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Kékfény.com