Egy herendi családanya segítségével került biztonságba az az idős férfi, akinek az eltűnését még kedden jelentették be a rendőrségen. A 77 éves embert nagy erőkkel kereszték a rendőrök, az ügyet végül egy figyelmes hölgy oldotta meg, aki egy útkereszteződésben felfigyelt az úrra, majd bevitte a kapitányságra.

Eltűnt egy 77 éves férfi

Egy balatonfüredi férfi eltűnését jelentette be a hozzátartozója 2023. március 28-án a rendőrségen. A 77 éves férfit nagy erőkkel keresték a rendőrök, az interneten sokan megosztották a lakossági felhívást, és hatalmas összefogás indult meg, hogy mielőbb megtalálják őt, már csak azért is, mert az időjárás roppant változékony volt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem viselt meleg ruházatot

Hiába sütött néha-néha a nap, a széltől és a hóeséstől a levegő hűvös volt. Mivel a férfi az eltűnésekor nem viselt meleg ruházatot, ez is aggodalomra adott okot.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy hölgy kísért be a rendőrségre

A történet nem sokkal később nem várt, de annál örömtelibb fordulatot vett. Kora este aztán egy hölgy bekísérte a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányságra az idős urat.

Felfigyelt az idős férfire

A herendi nő elmondta, hogy gyermekeivel tartott hazafelé kocsijával, amikor Veszprémben, a Vámosi úti lámpás kereszteződésnél egy idős férfira figyelt fel, akinek a viselkedése arra utalt, hogy nem ismerős a környéken.

Felajánlotta a segítségét

A nő az autójával visszafordult, megállt a zavart gyalogos mellett, és segítségét ajánlotta fel. A férfi készséggel beült az autójába, hiszen már fázott, és nem is tudta, hogy merre van, ugyanis ő úgy vélte a fiához tart a honvédségre.

Biztonságba került

A segítő hölgy gépkocsival a rendőrségre ment, majd bekísérte az idős urat, és átadta a rendőröknek. A herendi nő segítségével, a 77 éves balatonfüredi lakos biztonságba került, és hozzátartozójával hazamehetett otthonába.  A Veszprém vármegyei rendőrök köszönik az önzetlen segítséget!

A köszönet szavai

„Gratulálok és köszönöm, a Hölgy nemes cselekedetét! Ha mindannyian így figyelnénk egymásra, nem itt tartana ez az ország!” – írta egy hozzászóló az inerneten. „Köszönet a hölgynek! Megmentett egy emberi életet!” – tette hozzá egy másik könyvelő.

Megtalálták a 6 éves kisfiút

A Kékvillogó.hu írt részletesen arról, hogy megtalálták azt a hatéves kisfiút, aki a hét elején tűnt el és egy teljes napon át fáradhatatlanul keresték. Gergő hétfőn tűnt el egy Tolnai vármegyei településről, kedden a TEK is bekapcsolódott a kutatásba és rendőrségi helikoptert is bevetettek.

Egy drón segítségével vették észre

A gyermeket kedden  6:25 perckor egy drón segítségével vették észre a Tolna-Mözs település melletti búzatáblánál, egy kútnál. A kutatóegységek valószínű többször is elhaladhattak a gyermek mellett, aki feltehetően betegségéből fakadóan szándékosan bújhatott el az őt keresők elől. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció