A pofátlanságnak nincs határa: ellopták a buszvezető táskáját az 57-es buszon a fővárosban. A 2. kerületi rendőrök videófelvételek alapján keresik a jómaradakat, akik lenyúlták a sofőr pénzét és okmányait is. Írásunk végén megmutatjuk a felvételeket!

Lenyúlták a sofőr táskáját

A 2. Kerületi Rendőrkapitányság lopás vétség miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen. A közlemény szerint három férfi január 15-én 8 óra és 8 óra 15 perc között, az 57 jelzésű busz Templom utca és Hűvösvölgy végállomás között ellopta a sofőr táskáját, amit a vezetőülés mögé tett, benne okmányaival, bankkártyájával, pénzzel és egyéb használati tárgyaival. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Így segíthetnek

A 2. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható személyeket felismeri, személyazonosságukkal, tartózkodási helyeikkel vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.​

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Szobrot lopott Terézvárosból

Ugyancsak a Kékvillogó.hu adott hírt arról, hogy lopás miatt keresi a rendőrség azt a férfit, aki két héttel ezelőtt kisétált egy óriási Szűz Mária-szoborral a terézvárosi templomból. A bűntettet kamera rögzítette.

Besétált a templomba

A rendőrség megosztott egy felvételt az oldalán, amelyben jól látszik, hogy egy férfi március 7-én 9 óra körül besétált egy 6. kerületi templomba. 

Hóna alá vette a szobrot

Az ismeretlen elkövető egy kis ideig a Szűz Mária-szobor mellett ácsorgott, majd kiemelte azt a tartójából, a hóna alá vette és kisétált vele a templomból.

Pénzt akart lopni

Szintén egy videófelvétel segítségével sikerült elkapni egy másik jómadarat. A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a kőbányai rendőrök lopás kísérlete miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. Egy férfi január 24-én 17 óra előtt pár perccel egy 10. kerületi mosoda fizetőautomatájából el akarta lopni a pénzt, így azt egy fejszével megrongálta. 

El akarta vinni a pénzt

Az illető arra számított, hogy kinyitja ezt a gépet, és megszerzi a pénzt belőle. Az automatában található pénz azonban elenyésző része lett volna annak, mint amekkora kárt okozott ezzel a tevékenységével, a gép ára ugyanis 7 számjegyű összeg is lehet.

Alkatrészcsere

A mosógépnél a történtek után nem működött a készpénzes fizetés, így egy alkarészt ki kellett cserélni.

Elfogták az elkövetőt

A feltételezett elkövetőről felvétel készült, így a BRFK a férfi megtalálása érdekében február 16-án felhívást adott ki. A ferencvárosi rendőrök március 13-án elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható B. Krisztiánt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A buszos tolvajokról készült videó

Forrás: police.hu

Kiemelt kép: piti tolvajok a buszon. Forrás: police.hu