Kiskőrösi Járási Bíróság Csengőd külterületén a 6 éves gyermekét autót vezetni engedő férfire egy év felfüggesztett börtönbüntetés szabott ki.

Tavasszal, több alkalommal egy férfi Csengőd külterületén megengedte a gyermekének, hogy az automata váltós autóját vezethesse, ezalatt az apuka az anyósülésen ült.

Az apuka felelőtlenségét fokozza, hogy magát buktatta le, melyről Kékfény.com is korábban beszámolt, ugyanis a fia vezetéseit élőben közvetítette egy közösségi oldalon. Az alig iskoláskorú gyermek egy forgalomtól mentes útszakaszon nagyjából két-két kilométeren irányította az autót. 

Az ügyészség szerint a férfi azzal, hogy a gyermeknek megengedte a vezetést, a nevelési kötelességeit súlyosan megszegve veszélyeztette fia testi és erkölcsi fejlődését.

A bíróság a 37 éves férfit tárgyalás nélkül járművezetés tiltott átengedésében és kiskorú veszélyeztetésében találta bűnösnek, ezért egy év – két év próbaidőre felfüggesztett – börtönt, valamint egy év közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki rá.

A bíróság határozata nem jogerős.

Kiemelt kép: 6 éves sofőr – Forrás: Kékfény.com