A Magyar Kerékpáros Szövetség bejelentette, hogy ki fogja deríteni mi vezetett a tömeges bukásokhoz az I. Grand Gella Giro Kupán az elmúlt vasárnap.

Az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatban a kerékpáros szövetség megígérte, hogy szakértőivel kivizsgálja a Balaton közelében történt esetet, melyről a Kékfény.com is beszámolt korábban.

“A szövetség a klubok és a szakmai tagszervezetek bevonásával megvizsgálja, hogy milyen intézkedésekkel és szervezési irányelvekkel csökkenthető a hasonló balesetek előfordulásának kockázata”

Emellett a szövetség leszögezi, hogy a vizsgálat lezárultáig a felelősségi kérdésekben sem szakmailag, sem etikailag nem lehetséges állást foglalnia.

Az amatőr versenyen a résztvevők közel egynegyede felbukott és kisebb-nagyobb sérüléseket szenvedett, mindez alig a startpisztoly eldördülése után a Tótvázsony és Balatonszőlős közötti lejtmenetben, mintegy 70 kilométer/órás sebességnél.

Szilasi László, a Tour de Hongrie versenyigazgatója az utóbbi húsz év legnagyobb magyarországi kerékpáros versenybalesetének nevezte a történteket.

Kiemelt kép: Biciklis baleset – Forrás: Kékfény.com