Emberölés miatt elrendelte a Pécsi Járásbíróság egy férfi letartóztatását, aki a gyanú szerint próbaidős klinikai ápolóként egy idős, magatehetetlen beteg halálát okozta tavaly decemberben – közölte a Pécsi Törvényszék.

A Covid-részlegen ölt

A bíróság közleményében azt írták: a férfi egy klinika Covid-részlegén próbaidős ápolóként dolgozott, amikor december 17-én egy ott fekvő idős, beteg nő vénájába 50 milliliternyi kálium-kloridot fecskendezett, emiatt a sértett heveny káliummérgezés következtében kialakult szívelégtelenség miatt azonnal meghalt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Letartóztatták a férfit

A járásbíróság a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének alapos gyanúja miatt egy hónapra rendelte el a férfi letartóztatását.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem jogerős a döntés

Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsított és védője – enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása érdekében – fellebbezést jelentettek be, így a határozat nem végleges – olvasható a tájékoztatásban.

2021-ben rokonai miatt halt meg egy idős nő Baranyában

Amint arról mi is beszámoltunk, mulasztással elkövetett emberölés bűntette miatt nyomozott a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság korábban egy 58 éves komlói és egy 44 éves sásdi nő ellen. A rendőrök 2021. október 23-án indítottak eljárást a két nő ellen, akik közösen ápolták az idősebb nő anyósát.

Nem hívtak orvost

A megalapozott gyanú szerint az 58 éves nő tisztában volt azzal, hogy az ápolásra és gondozásra szoruló anyósa állapota romlik, ennek ellenére semmit sem tett az állapot romlásának megakadályozása és az orvosi segítség biztosítása érdekében. Az ápolással megbízott 44 éves nővel megbeszélte, hogy azt szeretné, ha anyósa mielőbb meghalna, mert az ápolását tehernek érezte.

Tanácsokat adott

Mindkét nő belenyugodott az idős asszony állapotának romlásába, és siettették azt. Az ápoló segítette, és tanácsokat is adott a nőnek azzal kapcsolatban, hogy a sértett halála mielőbb bekövetkezzen.

Legyengítették

Akkor sem tett semmit, amikor látta, hogy az idős asszony haldoklik, szándékosan nem hívott orvost a beteg megmentése érdekében. Sőt, megbízójával közölte, hogy olyan gyógyszert adagol a sértett ételébe, illetve italába, amely legyengíti, és meg fog halni. A 86 éves nő 2021. október 21-én életét vesztette.

Elfogták őket

A rendőrök mindkét nőt elfogták és előállították a főkapitányságra. Gyanúsítotti kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket, majd kezdeményezték a letartóztatásukat, amelyet a járásbíróság elrendelt.

Ügyészségen folytatódik

Az eljárás során az orvos szakértői vélemények megállapították, hogy az ellátási mulasztások felgyorsították a sértett halálának bekövetkezését. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek – írja a police.hu. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció