Az ápolásra szoruló idős komlói asszony állapota folyamatosan romlott, menye és ápolója mégsem hívott orvost hozzá, mert azt akarták, hogy a nő meghaljon.

Szövetkeztek

Mulasztással elkövetett emberölés bűntette miatt nyomozott a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság egy 58 éves komlói és egy 44 éves sásdi nő ellen. A rendőrök 2021. október 23-án indítottak eljárást a két nő ellen, akik közösen ápolták az idősebb nő anyósát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem hívtak orvost

A megalapozott gyanú szerint az 58 éves nő tisztában volt azzal, hogy az ápolásra és gondozásra szoruló anyósa állapota romlik, ennek ellenére semmit sem tett az állapot romlásának megakadályozása és az orvosi segítség biztosítása érdekében. Az ápolással megbízott 44 éves nővel megbeszélte, hogy azt szeretné, ha anyósa mielőbb meghalna, mert az ápolását tehernek érezte.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Tanácsokat adott

Mindkét nő belenyugodott az idős asszony állapotának romlásába, és siettették azt. Az ápoló segítette, és tanácsokat is adott a nőnek azzal kapcsolatban, hogy a sértett halála mielőbb bekövetkezzen.

Legyengítették

Akkor sem tett semmit, amikor látta, hogy az idős asszony haldoklik, szándékosan nem hívott orvost a beteg megmentése érdekében. Sőt, megbízójával közölte, hogy olyan gyógyszert adagol a sértett ételébe, illetve italába, amely legyengíti, és meg fog halni. A 86 éves nő 2021. október 21-én életét vesztette.

Elfogták őket

A rendőrök mindkét nőt elfogták és előállították a főkapitányságra. Gyanúsítotti kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket, majd kezdeményezték a letartóztatásukat, amelyet a járásbíróság elrendelt.

Ügyészségen folytatódik

Az eljárás során az orvos szakértői vélemények megállapították, hogy az ellátási mulasztások felgyorsították a sértett halálának bekövetkezését. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek – írja a police.hu.

Ajándéknak álcázott fagyállót itatott apósával a szentesi férfi

Ahogy a Kékvillogó.hu hírportálon beszámoltunk róla, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette és annak kísérlete miatt emelt vádat a Békés Megyei Főügyészség azzal a szentesi férfival szemben, aki tavaly szeptemberben fagyállóval mérgezte meg az apósát. Az áldozat veje azt mondta, azért mérgezte meg apósát, mert zavarta annak italozó életmódja.

Zavarta apósa életmódja

A 36 éves, büntetlen előéletű férfi hat évvel ezelőtt kötött házasságot a későbbi áldozata lányával. Apósa italozó életmódját kezdettől fogva nem nézte jó szemmel, és 2019-ben elhatározta, hogy megmérgezi a férfit.

Postaládába dobta az italt

Először 2021 januárjában kevert fagyállót egy üveg pálinkához, amelyet egy 3 deciliteres üvegpalackba töltött, ajándékpapírba csomagolt, amelyre ráírta, hogy “Fogadd sok szeretettel”. Még nevet is írt a címkére, mintha azt valaki más küldené az apósának. Az üveget a férfi szarvasi lakásához tartozó postaládában helyezte el.

Fagyállót töltött az üvegbe

Ezután az elkövető egy csatos, színes sörösüvegbe fagyállót töltött, a palackot becsomagolta, és egy sárga jegyzetlapot ragasztott rá, amelyre saját kezűleg születésnapi üdvözlő üzenetet írt. 2021. szeptember 13-án átadta az üveget apósának azzal, hogy a postaláda alatt találta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció