Egy 81 éves budapesti asszonyt hívott fel egy férfi 2021. október 30-án éjjel; magát a sértett fiának kiadva azt állította, hogy elszámolási vitába keveredett és sok pénzzel tartozik albán személyeknek.

Átverte a kétségbeesett asszonyt

A kétségbeesett asszonyt rávette, hogy a kisegítésére pénzt adjon egy nőnek, elmondása szerint a barátja feleségének. A Kékvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva tudod elérni.

Egymilliót adott át

Az idős nő 40 perccel a telefonhívás után újbudai lakásánál egymillió forintot adott át az ismeretlennek, aki autóba szállva gyorsan távozott is, írja a police.hu.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Akcióban a rendőrök

A BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály és a Nyomozó Főosztály Vagyonvédelmi Osztály rendőrei a pénzzel teli boríték átadása után negyed órával, még a kerületben megállították az autót, és elfogták a bűncselekménnyel gyanúsítható három embert.

Ez is érdekelhet:

Beismerték tettüket

A 22 éves L. Ignácot, a 38 éves K. Jánost és a 43 éves R. Lászlónét csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, mely során beismerő vallomást tettek. A fővárosi nyomozók őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Videón az elfogás:

Számtalan eset

Az unokázós csalók gyakorlatilag folyamatosan akcióban vannak: még szeptember közepén írtuk meg, hogy egy egészen új, de félelmetes mesével csalják ki az emberek pénzét az unokázós csalók. Ahogyan arról a Kékvillogó beszámolt egy végrehajtó iroda munkatársának kiadva akart kicsalni pénzt egy nőtől egy fiatalember. 

200 ezer volt a tét

Egy akkor még ismeretlen férfi magát egy végrehajtó iroda munkatársának kiadva hívta telefonon, majd közölte, hogy közel 200 ezer forintos tartozás mutatkozik az asszony számláján.

Jöttek a keresztkérdések

Az 57 éves nőnek gyanús lett a szokatlan ügymenet, így néhány kérdés után bontotta a vonalat és értesítette a rendőrséget.

28 éves férfi

A Pest megyei nyomozók szeptember 16-án fogták el a mándoki 28 éves férfit. Ekkor kiderült, hogy a férfi számlájára több, hasonló módszerrel elkövetett csalás is írható.

Eddig 2 millió csalt ki másoktól

Kiderült, a hogy a bűncselekményekből származó összesen közel kétmillió forint utalását és kezelését a férfi társa, egy 37 éves uszkai nő végezte. A rendőrök a nőt is megtalálták.

Beismerés és tagadás

A férfi kihallgatásán a bűncselekményt beismerte. A nő viszont a férfire hárította a felelősséget, szerinte becsapta őt.

Az eljárás

Az azóta már letartóztatásban lévő 28 éves férfi ellen két rendbeli csalás bűntette kísérletének, és hét rendbeli csalás bűntettének gyanúja miatt folytatják le a további eljárást a Pest megyei rendőrök, míg a szabadlábon védekező 37 éves nővel szemben pénzmosás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A Kékvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás. Freepik