Végrehajtó iroda munkatársának kiadva akart kicsalni pénzt egy nőtől egy fiatalember. Az 57 éves szentendrei nő feljelentést tett, a pasast elkapták.

200 ezer volt a tét

Egy akkor még ismeretlen férfi magát egy végrehajtó iroda munkatársának kiadva hívta telefonon, majd közölte, hogy közel 200 ezer forintos tartozás mutatkozik az asszony számláján.  A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Utaljon és minden megoldva

A telefonáló szupergyors elintézési módot vázolt a nőnek, elkerülheti a végrehajtási eljárást, ha azonnal utalja a hiányzó pénzt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Jöttek a keresztkérdések

Az 57 éves nőnek gyanús lett a szokatlan ügymenet, így néhány kérdés után bontotta a vonalat és értesítette a rendőrséget.

28 éves férfi

A Pest megyei nyomozók szeptember 16-án fogták el a mándoki 28 éves férfit. Ekkor kiderült, hogy a férfi számlájára több, hasonló módszerrel elkövetett csalás is írható.

Eddig 2 millió csalt ki másoktól

Kiderült, a hogy a bűncselekményekből származó összesen közel kétmillió forint utalását és kezelését a férfi társa, egy 37 éves uszkai nő végezte. A rendőrök a nőt is megtalálták.

Beismerés és tagadás

A férfi kihallgatásán a bűncselekményt beismerte. A nő viszont a férfire hárította a felelősséget, szerinte becsapta őt.

Az eljárás

Az azóta már letartóztatásban lévő 28 éves férfi ellen két rendbeli csalás bűntette kísérletének, és hét rendbeli csalás bűntettének gyanúja miatt folytatják le a további eljárást a Pest megyei rendőrök, míg a szabadlábon védekező 37 éves nővel szemben pénzmosás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Címlapkép a rendőrség felvétele.