A belső sávban közlekedő motorkerékpáros nem vette észre, hogy az előtte haladó gépjármú lassítani kezdett. Belerohant az autóba, és olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt.

M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán történt

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, 2023. június 21-én délután. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

62 éves motorkerékpáros az áldozat

A jelenlegi adatok szerint egy 62 éves férfi motorkerékpárral közlekedett a főváros irányába, amikor feltehetően későn észlelte az előtte a belső sávban forgalmi okok miatt lassító személygépkocsit, és a hátuljának nekiütközött.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A gépkocsi vezetője nem sérült meg

A balesetben a motoros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A gépkocsi vezetője nem sérült meg.

A rendőrség kéri a közlekedőket

Az autópályákon, gyorsforgalmi utakon mindig fokozott óvatossággal közlekedjenek! Tartsanak megfelelő követési távolságot, hogy amennyiben szükséges, időben meg tudjanak állni, ha lassul a többi jármű haladása. Mivel az autópályán akár 130 km/h-val is lehet hajtani, a balesetek során bekövetkezett sérülés is súlyosabb lehet, mint alacsonyabb sebességnél. – írta a police.hu

Hiába a figyelmeztetés

Hiába adott ki figyelmeztetést is a rendőrség, ugyanis nemrég durva baleset történt az M1-M7 bevezetőn, az IKEA áruházzal szemben. Lapunk úgy tudja, a karambolban három autó volt érintett.

Megszólalt egy szemtanú

A BudaPestkörnyeke.hu hírportálnak nyilatkozó szemtanú arról számolt be, hogy a baleset előtte úgy 50 méterre történt, pár autó volt a balesetezett járművek és közte.

Fékcsikorgás, puffanás

A nekünk nyilatkozó autós azt mondta, hogy normálisan haladt a forgalom a főváros fele, egyszer csak fékcsikorgás, puffanás hallatszott és repültek mindenféle az összeütközött autók alkatrészei.

Rossz sávváltás vagy ráfutás

Az ütközés a külső sávban történhetett, mert a szemtanú azt látta, hogy a külső sávból keresztbe az robog a négy sávon az autó, közben összeütközött másik kettővel. Vélhetően nem megfelelő sávváltás történt vagy ráfutásos baleset indította el a baleset végkimeneteléhez vezető események láncolatát.

Kinyíltak a légzsákok

A hármas ütközés után a belső sávban álltak meg az összeroncsolódott autók. Kinyíltak a légzsákok, az egyik jármű füstölni kezdett. A mögöttük haladó autósok megálltak, köztük egy közutas segített elsőként. Az egyik autóban többen ültek, drámai jajveszékelés és női sírás hallatszott ki a járműből.

Figyelmeztetés

Az ORFK egyébként pont nemrég adott ki rendkívüli figyelmeztetést az M7-esen fenyegető veszélyekkel kapcsolatban, ennek részleteiről ebben a cikkünkben írtunk.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: police.hu