Informatikai rendszerhiba miatt megnövekedett várakozási idővel kell számolni a határátkelőhelyeken és a budapesti repülőtéren is. A külföldre utazóknak azt javasolják, hogy tájékozódjanak, mielőtt elindulnak.

Hajnalban jött a probléma

Informatikai rendszerprobléma lépett fel csütörtökön 5 óra 50 perctől a közúti és vasúti határátkelőhelyeken, valamint a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – közölte a rendőrség a honlapján, jelezve, az utazóknak megnövekedett várakozási idővel kell számolniuk. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Dolgoznak rajta

A közlemény szerint a szakemberek megkezdték a hiba elhárítását, írja az MTI.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Így tájékozódhat

A külföldre utazóknak ajánlják, hogy elindulás előtt tájékozódjanak a határátkelőhelyek nyitvatartási idejéről és az aktuális várakozási időkről a rendőrségi honlap Határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével.

Négy csillagos lett Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

Ahogy arról a Budapestkörnyéke.hu is beszámolt korábban, a Skytrax, nemzetközi légiközlekedési kutatási szervezet márciusban járt Budapesten. Egy auditon vizsgálta a Liszt Ferenc Repülőtér szolgáltatási színvonalát. A korábbi három csillagról négyre minősítette fel. – közölte a Budapest Airport az MTI-vel.

Az elitbe kerültünk

Ebbe a kategóriába került már korábban a londoni Heathrow, az amszterdami Schiphol, illetve a barcelonai és a bécsi légikikötő.

15-25 millió utas havonta

z utasok véleménye alapján a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér lett a legjobb európai légikikötő a 15-25 milliós utasforgalmat bonyolító repülőterek között, jelentette be a Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (Airports Council International, ACI).

Ez a legrangosabb elismerés

Ez a díj az egyik legrangosabb elismerés, amelyet repülőtér kaphat, és amelyet a budapesti repülőtéren működő partnerek kemény munkája, az üzemeltető által 2019 óta végrehajtott, mára már 100 milliárd forintos nagyságrendet elérő repülőtéri fejlesztéssorozat, valamint a repülőtéri szolgáltatások minőségének emelése érdekében a Budapest Airport vezetősége által az elmúlt években végzett munka tett lehetővé.

Ugrásszerűen megnőtt a forgalom

A társaság februári közlése szerint a Liszt Ferenc repülőtéren 2022-ben 12 205 070 utas fordult meg, az utasforgalom így az év végére elérte a 2019-es rekordév 75 százalékát. A tavalyi éves forgalom 164 százalékkal haladta meg a 2021. évit, amely a pandémia második éve volt.

A kormány az év végéig visszavásárolja

A szakminiszter úgy véli, hogy a légikikötő a kabinet tulajdonában van a legjobb helyen. Beszélt arról is, hogy egy olyan rendszeren dolgoznak, amelyben a vásárlók a lehető legkevesebb ráfordítással találhatják meg a legolcsóbb élelmiszereket.

Idén le akarják zárni a folyamatot

Nagy Márton kifejtette, az előkészítő megbeszélések már folynak a tulajdonossal az eladás feltételeiről és a vételi árról. Kifejtette, mindegyik fél számára fontos a megegyezés és a tranzakciót az év végéig szeretnék nyélbe ütni.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: Facebook/Budapest Airport